Mariri salariale si pentru profesori

Eugen Teodorovici, Ministrul Finantelor, a declarat joi, intr-0 interventie televizata, ca nu este impotriva majorarii salariilor tuturor bugetarilor, dar trebuie gasite solutii mai ales pentru majorarea celor din educatie. Acesta a afirmat ca luni vor incepe discutiile cu profesorii, pentru a gasi solutii de majorare.

“Sunt de acord cu creşteri salariale la tot sectorul bugetar. Se lucrează în paralel şi la legea salarizării. Ne-am gândit ca de săptămâna viitoare vor fi discuţii cu colegii din educaţie, apoi, rând pe rând vom discuta să vedem care este consensul la care ajungem şi cu restul bugetarilor. Trebuie să refacem Codul Fiscal şi in paralel cu acest lucru, discutam cu fiecare sector în parte. Am spus că sunt de acord cu creşterea salriilor medicilor, se poate acoperi creşterea salarială. Când vrei să găseşti o soluţie al probleme, o poţi face, vom găsi o soluţie şi pentru ei. Cu profesorii discutăm luni. Scoatem taxa pe stâlp.(…) Susţin creşterea salariilor medicilor. Încă avem cheltuieli ineficiente. Taxe noi nu vom aplica. Codul îl aprobăm săptămâna viitoare”, a declarat Teodorovici, la Realitatea Tv.

In aceasta dimineata, in urma consultarilor asupra Codului Fiscal, partidele au ajuns la un acord asupra reducerii TVA la 20% de la 1 ianuarie 2016 si 19% din 2017, eliminarea taxei de stalp din 2016 si a supra-accizei la carburant din 2017. Codul Fiscal a fost retrimis de presedintele Klaus Iohannis pentru reexaminare.

 

leave a reply