Marţi 13… august 2013 – Ziua Informării Preventive

Începând cu anul 2011, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a declarat fiecare zi de 13 care se suprapune cu ziua de marţi, drept “ZIUA INFORMĂRII PREVENTIVE” în România. Evenimentul este organizat în acest an pe data de 13 august.

Ziua de “Marţi -13” este considerată de unele persoane superstiţioase, o zi cu ghinion, dar experienţa vieţii ne face să credem că este doar o superstiţie, nimic mai mult. Putem spune că “ghinionul”, de multe ori, ni-l facem şi singuri, prin lipsa de informare. Putem preveni acest lucru, informându-ne, pentru că aşa cum spunea celebrul John Davison Rockefeller – “un om informat este un om puternic”.

Având în vedere specificul activităţii noastre, respectând ideea de a fi informat, I.S.U. “Basarab I” Dâmboviţa vă spune că:  Informându-vă, deveniţi mai puternici în faţa dezastrelor. Doar împreună vom învinge!

Premergător Zilei Informării Preventive, în perioada 01 – 13 august 2013, cadre ale Inspecţiei de Prevenire vor desfăşura activităţi de informare preventivă a cetăţenilor, privind riscurile generatoare ale unor situaţii de urgenţă, măsuri de prevenire a acestora şi reguli de comportare în momentul producerii unor situaţii de urgenţă, organizându-se puncte de informare preventivă în centre comerciale din mun.Târgovişte (Kaufland, XXL, Praktiker, Lidl, Dedeman, Penny Market, Metro), unde vizitatorii vor primi diverse materiale informative (flyere şi stickere).

În această activitate vor fi implicate şi Serviciile Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă (SVSU) de la localităţi, care vor desfăşura acţiuni locale de informare preventivă, distribuind cetăţenilor materialele informative (flyere şi stickere) dedicate Zilei Informării Preventive.

Cu ocazia “ZILEI INFORMĂRII PREVENTIVE”, marţi – 13 august 2013, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Basarab I” Dâmboviţa va organiza “Ziua Porţilor Deschise”, între orele 10:00 – 14:00, atât la reşedinţa instituţiei din municipiul Târgovişte, cât şi în subunităţile de intervenţie din judeţ (Detaşamentele de Pompieri din Pucioasa, Moreni, Titu şi Găeşti, precum şi la Gărzile de Intervenţie din Voineşti, Fieni, Corneşti, Răcari, Vişina şi Potlogi ), unde vizitatorilor le va fi prezentată tehnica de intervenţie din dotare şi modul de utilizare a acesteia.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Basarab I” al judeţului Dâmboviţa vă invită să participaţi la Concursul „Prevenire – Siguranţă – Viaţă” organizat de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, în perioada 01 – 13 august 2013, accesând profilul de facebook.com/informarepreventiva.

leave a reply