A fost stabilita data alegerilor locale

Alegeri locae 2016

Purtatorul de cuvant al Guvernului, Dan Suciu, a anuntat miercuri, 10 februarie ca data stabilita pentru alegerile locale de anul acesta este: 5 iunie 2016.

Pentru organizarea evenimentului vor fi alocati mai multi bani decat acum patru ani, mai exact cu 250 de milioane de lei in plus. Guvernul explica intr-un comunicat de presa necesitatea acestei sume : „În suma alocată de la bugetul de stat, sunt incluse și fondurile necesare pentru plata indemnizațiilor membrilor birourilor electorale de circumscripție, ale birourilor electorale, ale secțiilor de votare și ale aparatului tehnic auxiliar al acestora. Înainte de intrarea in vigoare a Legii nr. 115/2015, aceste cheltuieli erau asigurate din bugetele locale. Mai mult, sunt previzionate și costurile de implementare ale Sistemului informatic pentru monitorizarea prezenței la vot și de prevenire a votului ilegal. Totodata, un element de noutate a fost adus prin introducerea operatorilor de calculator în secțiile de votare ale căror indemnizații sunt asigurate de la bugetul de stat”.

Avand in vedere ca data alegerilor este 5 iunie 2016, candidaturile se vor depune pana pe data de 26 aprilie, iar startul campaniei electorale se va da pe 6 mai.

 

 

leave a reply