Țuțuianu, pe făraș. Adevăr sau provocare

Săptămâna trecută, după schimbarea intempestivă (dar previzibilă) a șefului poliției județene, liderul PSD și al Consiliului Județean Dâmbovița a plecat valvârtej la București, pentru a-i cere lui Victor Ponta să revină asupra schimbării lui Gălbenuș din fruntea IPJ. Surse apropiate președintelui Adrian Țuțuianu spun au relatat că acesta din urmă era extrem de nervos, ”turbat” cum s-a exprimat cineva, dată fiind relația specială (naș-fin) dintre cei doi.

Ajuns la București, Adrian Țuțuianu l-ar fi așteptat pe Victor Ponta pe holurile Palatului Parlamentului, unde s-ar fi produs o scenă demnă de urmărit: ieșit din sala de plen, Victor Ponta a fost abordat de Țuțuianu, care i-ar fi cerut socoteală șefului său pentru schimbarea de la IPJ Dâmbovița. Se pare că lui Ponta nu i-a picat bine la mațe demersul lui Țuțuianu, așa că l-a cam trimis la plimbare, în termeni nu foarte politicoși. ”Adriane, du-te acasă, dă-ți cu apă rece pe față, liniștește-te și vin-o apoi să stăm de vorbă”, i-ar fi spus Ponta lui Țuțuianu, potrivit martorilor. Nervos, Țuțuianu ar fi amenințat cu demisia din funcția de președinte PSD și din fruntea CJ Dâmbovița. Nici așa nu a reușit să-l înduplece pe Ponta, spun aceeași martori care l-ar fi auzit pe liderul PSD spunându-i lui Țuțuianu că ”astea-s copilării” și că dacă atât îl ”duce minte”, îi va accepta demisia.

Întors cu buza umflată de la București, Adrian Țuțuianu are o problemă în plus: dizgrația ”sultanului” Ponta. Și nici măcar nu este cea mai grea lovitură. Episodul Gălbenuș, spun surse bine informate, a fost doar prima dintr-o serie de lovituri pe care Adrian Ţuţuianu ar urma să le primească. După şeful IPJ, va fi schimbat şi directorul Direcţiei Silvice, Preda, un protejat al lui Țuţuianu, văzut ca principal ”finanţator” al liderului social-democrat. Mai apoi, ușor-ușor, vor fi schimbați din funcții toți cei ce sunt percepuți ca susținători ai lui Adrian Țuțuianu.

Cum o mișcare de o asemenea magnitudine nu putea fi generată de nemulțumiții din PSD Dâmbovița, care sunt departe de a avea influența necesară la centru, de aceea pare perfect valabilă informația care circulă underground și care vorbește despre un război de ”exterminare politică” declanșat de Rovana Plumb împotriva lui Adrian Țuțuianu.

Premisele sunt pe linia validării informației. Mai întâi, Rovana Plumb este un nume cu greutate în PSD, fiind o nucă mult prea tare pentru Adrian Țuțuianu, care, ajuns președintele CJ Dâmbovița, s-a crezut stăpânul județului, vexând multe orgolii și călcând pe coadă oameni influenți. Inclusiv – sau MAI ALES – pe Rovana Plumb. Mai apoi, ”decapitarea” lui Adrian Țuțuianu nu doar că ar răscumpăra neplăcerile provocate famigliei Plumb, dar va desțeleni terenul sub pașii tânărului (?!) Andrei Plumb spre pozițiile și demnitățile râvnite, în Dâmbovița

Prima lovitură primită de Adrian Țuțuianu a fost izolarea, fiind exclus din cercurile înalte, unde se iau deciziile importante, în PSD sau Guvern. Pasul doi – sunt schimbați toți cei numiți de Țuțuianu sau percepuți ca fiind fideli acestuia. Pasul trei – în partid se va pune problema schimbării conducerii PSD Dâmbovița (se va găsi un motiv la momentul oportun), urmând ca interimatul să fie asigurat de Rovana Plumb. Pasul patru – în fruntea PSD Dâmbovița se va ”alege” un personaj agreat de famiglia Plumb, care nu va ezita să-și ”mulțumească” binefăcătorii.

În aceste condiţii, cât va rezista Adrian Țuțuianu în fruntea PSD Dâmboviţa (și pe care de consecință în politică)? Cu excepția apropiaților săi, nimeni nu se hazardează să parieze pe viitorul politic al actualului lider social-democrat.

  • pesedime nu fi tristă, vine Socaciu şi la căpătîi vă cîntă despre cum “Vin ai noştri, pleacă-ai noştri, noi rămînem tot ca proştii…” :D)))))

leave a reply