Panică la vârful PDL. Florin Popescu… reloaded?!

Florin Popescu, din nou președinte al PDL?! Deși sună a scenariu sf, nu este! Fără îndoială, în PDL se întâmplă lucruri interesante. Nici măcar tragice, pentru că au depăşit faza tragediei – călcând voios în tragi-comediei.

După ce au mazilit toți liderii importanți ai partidului care au comis ”greșeala” de a nu-l sprijini pe Blaga la alegerile interne, în PD(L) a început bătălia surdă pentru funcții și influență. Așa se face că figuranți din partid s-au descoperit mari combinatori sau se vehiculează candidaturi de cascadorii râsului, pentru șefia organizației. Pentru orice cunoscător al scenei politice dâmbovițene, candidaturile (previzibile) ale lui Iulian Vladu sau Iancu Caracota (sic!) pentru funcția de președinte al PDL Dâmbovița reprezintă, în cel mai fericit caz, o glumă proastă.

Jocurile de glezne și ciomăgeala internă, din PDL Dâmbovița, sunt ținute oarecum sub preș datorită prestației liderului interimar, Jean Popescu, personaj care nu poate fi asimilat jocului unoara ca Vladu, Isăilă, Caracota sau Antonescu. Cât ca reuși să mai țină Jean Popescu oala acoperită? Probabil nu prea mult timp. Odată declanșate alegerile din teritoriu, pretendenți la tronul organizației au lăsat deoparte orice jenă și-și moaie oasele colegial, cu zambetul pe buze, dar ferm și contondent, în speranța de a reuși să plaseze în fruntea organizațiilor locale propriile marionete. Nimic nou sub soare, exact la fel au procedat și cei din PSD.

Toate calculele și jocurile de până acum s-ar putea dovedi inutile, iar PDL Dâmbovița ar putea deveni marea bătaie de cap a lui Blaga. Surse apropiate fostului lider PDL Florin Popescu au dat ca sigură candidatura acestuia la alegerile interne pentru funcția de președinte al PDL Dâmbovița. Intenție care ar fi provocat derută și disperare în rândurile actualei conduceri interimare a partidului.

În această situație, victoria (previzibilă) a fostului nr. 1 din județ va nărui visele de mărire ale unora ca Antonescu sau Caracota. Ca să nu mai vorbim de palma pe care șeful partidului, Vasile Blaga, ar primi-o!

Cum spuneam, se anunță vremuri interesante în PDL Dâmbovița.

leave a reply