“Ultimul Don Juan” vine la Târgoviște!

In luna februarie, Teatrul Tony Bulandra din Târgoviște va fi gazda mai multor spectacole de excepție. Unul dintre ele, spectacolul invitat de la Teatrul Nottara din Bucuresti, este “Ultimul Don Juan” și va avea loc pe 19 februarie. “Ultimul Don Juan” este o comedie spumoasă scrisă de Neil Simon, în regia lui Petre Bokor, având în distribuție numeroși actori renumiți printre care Constantin Cotimanis, Luminița Erga, Victoria Cociaș și Raluca Gheorghe.

“Ultimul Don Juan” este o punere în scenă perfectă a unei situaţii ce alunecă uşor spre cotidianul zilelor noastre.

Barney Daycash, personajul principal al comediei Ultimul Don Juan, scrisă de Neil Simon în 1969, este un bărbat în floarea vârstei. Are soţie, copii, casă, conduce o afacere de succes: un restaurant. Aparent e un om împlinit. Numai că viaţa pe care o duce i se pare extrem de plictisitoare şi, disperat că timpul trece, se decide să o îmbunătăţească. Pândeşte momentul în care garsoniera mamei sale este liberă şi pregăteşte terenul pentru ceva nou în existenţa sa cea ordonată: întâlniri amoroase adulterine.

Prima dintre doamnele invitate este Alana, o femeie modernă, sofisticată, pentru care “sentimental” e ceva desuet. Cea de a doua întâlnire va fi cu tânăra şi nesăbuita Bobbi, actriţă în devenire. Pentru ca, la cea de a treia încercare a lui Barney de a-şi găsi fericirea, să o întâlnim pe Jeanette, soţia prietenului său cel mai bun, care fiind în depresie pentru că soţul o înşeală, găseşte astfel calea să se răzbune. Cum anume se va termina fiecare dintre aceste întâlniri, în ce măsură Barney este sau nu un adevărat Don Juan, rămâne de văzut…

 

leave a reply