SONDAJ: Vezi pe cine vor protestatarii in fruntea guvernului Romaniei

A trecut o saptamana de cand romanii ies in strada pentru SCHIMBARE. O saptamana in care premierul si-a anuntat demisia, fostul primar al sectorului 4 a fost arestat si alte capete din institutii au picat. Dar inca nu este de ajuns, prostestele romanilor continuand.

Scoala Nationala de Studii Politice (SNSPA) a realizat un sondaj in mijlocul participantilor la manifestari din ultima saptamana. Analiza socioligica a fost realizata in Piata Universitatii, in data de 6 noiembrie.

Conform sondajului, primele probleme semnalate de prostestatarii de la Universitate, sunt coruptia si clasa politica.

La întrebarea „Care sunt principalele probleme/revendicari pe care le aveti?’”, manifestantii au optat pentru: coruptia (19%), clasa politica (10%), schimbarea sistemului (4%), 300 de parlamentari (3%), dizolvarea Parlamentului (2%), imunitatea parlamentarilor (2%).

Conform studiului, un procent de 30% dintre respondenti se considera de dreapta, 39% „nici de stanga, nici de dreapta”, 8% de stanga, 14 de centru, iar 9% nu stiu/nu raspund.

Cea mai interesanta intrebare a sondajului a fost insa cea referitoare la functia de prim-ministru. Astfel la intrebarea “Pe cine vor romanii din piată prim-ministru?”, 14% l-au nominalizat pe Moise Guran, 11%-Mugur Isarescu, 10%-Monica Macovei, 9%-Dacian Ciolos, 5%-un tehnocrat, 3%-Victor Ponta, 3%-Traian Basescu, 3%-Catalin Predoiu, iar 42%-altul.

Alte intrebari ale studiului au facut referire la cine cred cei chestionati ca ar putea sa rezolve actualele probleme ale Romaniei. 82% din cei care au raspuns, au spus ca este nevoie de specialisti competenti care sa-i inlocuiasca pe politicieni.

 

leave a reply