Special Olympics, la Târgoviște

Astăzi este cea de a doua zi în care, la Târgoviște, se desfășoară Jocurile Regionale Special Olympics, competiție adresată tinerilor cu dizabilităţi din judeţele Dâmboviţa, Argeş, Ilfov şi municipiul Bucureşti. Potrivit organizatorilor, competiția este rezervată elevilor şcolilor speciale, copiilor din centrele de plasament şi celor aflați în evidențele organizaţiilor non-guvernamentale.
Anul acesta, au fost programate trei discipline sportive pentru concurs: gimnastică, badminton şi înot, toate adaptate nivelului participanţilor.
Prezent la deschiderea oficială a Special Olympics, Gabriel Boriga, primarul municipiului, a declatrat că “Am vrut să arătăm că Târgoviştea poate, nu numai Asociaţia «Eu pot», nu numai «Special Olympics», care sunt principalii artizani ai acestui proiect, ci şi noi toţi putem să urmăm oamenii care astăzi dau un exemplu de ceea ce înseamnă să ai suflet, de ceea ce însemnă să ai caracter şi să faci lucruri pentru comunitate şi pentru semenii tăi. Este un eveniment deosebit care arată că a fi om înseamnă a fi un partener adevărat pentru semenii tăi care nu au fost la fel de norocoşi şi au anumite dizabilităţi. Nu este niciodată prea mult, nu este niciodată prea greu pentru fiecare dintre noi. Vreau să dăm un exemplu tuturor. Vreau ca toţi târgoviştenii care se simt în stare să fie mai buni şi cred că că pot da o mână de ajutor să o facă”.

2 Comments

  • am fost si eu acolo si lumea a fost multumita!tin sa felicit organizatorii si pe domnul primar pt ceea ce s-a realizat la bazinul din Targoviste!

  • puternic si prezentabil! ati reusit sa faceti o treaba excelenta, bravo!

leave a reply