Mare Ți-e grădina, Doamne! PDL-iștii falsifică propriile alegeri?!

PDL-iștii dâmbovițeni, de râsul curcilor! Pentru orice observator al vieții politice românești, degringolada și disoluția au devenit cuvinte-cheie în descrierea situației din PDL. Strategia de forță, aplicată de Vasile Blaga după preluarea puterii în partid, care a presupus epurarea prin excludere/înlocuire a tuturor celor care nu erau considerați fideli noului președinte, a degenerat într-o vânătoare de vrăjitoare dublată de o adevărată psihoză colectivă, ce se manifestă prin comportamente de-a dreptul aberante. Și, în egală măsură, ridicole. PDL-iștii au ajuns să fraudeze propriile alegeri, interne, doar pentru ca aripa aflată ”la butoane” să-și păstreze și – dacă se poate – să-și întărească controlul în partid.

Deși au anunțat public, în conferință de presă, că alegerile interne în județ se amână până după 7 decembrie, dată la care PDL-iștii dâmbovițeni vor fi chemați să se pronunțe în legătură cu candidatul partidului pentru prezidențiale, lucrurile stau cu totul altfel. Săptămâna viitoare vor avea loc alegeri în organizația Târgoviște, pentru desemnarea conducerii. Mai mult, zilele trecute au avut loc alegeri la baza piramidei, adică în ceea ce se numește OSV, organizații de secții de vot, acestea fiind forma primară de organizare în PDL. Deși ai zice că e un proces normal, democratic, menit a întări un partid, alegerile interne din PDL sunt, însă, de râsu’-plânsu’. Nu doar că alegerile s-au făcut pe furiș, de parcă ar fi fost ceva ilegal, dar oamenii lui Iulian ”Săpuie” Vladu s-au dat de ceasul morții să-i țină departe de proces pe toți cei considerați ”oamenii lui Florin Popescu”. Așa se face că nici măcar oameni importanți ai partidului, cum ar fi viceprimarul Prisăcaru, nu au fost informați în legătură cu alegerile din OSV și nici nu au fost convocați pentru a vota, ca orice alt membru al partidului, pentru alegerea noilor conduceri. Și nici măcar acest aspect nu este cel mai scandalos: surse din PDL spun că, pentru a evita ca susținătorii lui Popescu să participe la vot, dar pentru că era nevoie de cineva care să suplinească absenții de la vot, oamenii de încredere ai tandemului Caracota-Vladu ar fi adus la vot indivizi care, în ultimele campanii electorale, au ”prestat” pentru PP-DD sau ai PSD! Altfel spus, democrat liberalii și-au furat căciula, fraudând propriile alegeri!

Nietzsche spunea că ceea ce nu te omoară, te face mai puternic. EXACT ce-i definește pe PDL-iștii dâmbovițeni: ridicolul în care se scaldă îi ucide… politic, nu-i face mai puternici, cum se iluzionează ei.

2 Comments

  • portocalii ăştia, ce-a mai rămas din ei, ori sînt proşti… ori sînt proşti.
    cînd spui că joci “politically correct” iar tu cauţi să apuci o bucată de căcat de partea curată, caută-ţi norocul la păcănele, bey! 🙁

leave a reply