Liviu Dragnea o zdrobeste pe Rovana Plumb

 

Liviu Dragnea a castigat la pas miercuri, in cadrul Comitetului Executiv National al PSD, competitia cu Rovana Plumb si este noul presedinte interimar al PSD, pana in toamna, cand va avea loc congresul partidului. Dragnea a primit 65 de voturi, fata de cele 18 pentru Rovana Plumb, care avea mari sperante si chiar isi facea calcule  inaintea Comitetului.

Initial, conducerea partidului a fost asigurata de Rovana Plumb, in urma unei sedinte de Birou Permanent, insa acest lucru a durat doar o saptamana, pana la organizarea acestei sedinte.

Curioasa a fost pozitia luata de premierul Victor Ponta, care a anuntat ca o sustine pe Rovana Plumb, dar ca Liviu Dragnea ar fi mai bun. Acesta a plecat in timpul sedintei.

”Votez când mă întorc! Am o întâlnire. Oricine va fi, Rovana Plumb sau Liviu Dragnea, voi lucra cu el. Discursurile celor doi candidați au fost foarte bune și foarte corecte.”, a spus Victor Ponta.

Dragnea a declarat ca el ramane prietenul lui Victor Ponta, dar spera ca si Victor Ponta sa ramana prietenul lui.

”Este important ca PSD, cel mai important partid din România, să fie unit şi stabil. Începând de astăzi, în PSD lucrurile nu vor fi schimbate în sensul rău, dimpotrivă. Începând de azi, lumea se apucă de treabă, suntem colegi, suntem prieteni. Ponta trebuia să ajungă la o întâlnire cu domnul Tusk şi nu a mai apucat să voteze. M-a onorat susţinerea domnului Iliescu, a avut o argumentaţie foarte solidă, corectă, raţională. Rovana Plumb este preşedinta Consiliului Naţional şi domnul preşedinte a spus ca noi să facem echipă, preluarea interimară a atribuţiilor să fie preluată de mine. Eu mai spun o dată: Victor Ponta rămâne prietenul meu. Pe un prieten nu te poţi supăra. Categoric, a fost opţiunea lui Victor pe care o respect, dar Victor rămâne prietenul meu şi eu, sper, prietenul lui. Nu este vorba despre un eşec, dimpotrivă, este vorba despre un câştig pentru că, în urma şedinţei, suntem prezenţi în faţa dvs. ca o mare echipă”, a încheiat Dragnea.

Este clar ca Dragnea, le-a mai predat in seara aceasta celor doi, Rovana Plumb si Victor Ponta, inca o lectie de cum se face politica si le-a aratat ca va fi un impediment pentru congresul din toamna.

  • A fost o competitie si nimic mai mult.Asa trebue privita de toti PSD-isti,fara a cadea in capcana speculatiilor politice.Cel mai important lucru este acela al schimbarii radicale a modului de lucru la nivel de conducere.Se revine la o conducere colectiva cu responsabilitati concrete pentru fiecare in parte.Cred ca acest sistem este obligatoriu tuturor structurilor,chiar daca unora nu le convine! Dl.Dragnea are capacitate si experienta necesara coagularii energiilor pozitive din interiorul PSD-ului in vederea cistigarii bataliilor politice viitoare!

leave a reply