Intalnire cu privire la Planul de Management al Parcului Natural Bucegi

Presedintele CJD, Adrian Tutuianu, administratorul public al judetului, Alexandru Opre si vicepresedintele CJD Marin Antonescu, s-au intalnit la sediul institutiei cu reprezentantii institutiilor care au atributii privind derularea in bune conditii a Planului de Management al Parcului Natural Bucegi.

Alaturi de parlamentarii damboviteni, la intalnire au participat si reprezentanti ai mai multor instititutii: APM Dambovita, IPJ Dambovita, ISU, Arhipiscopia Targoviste, Directia Silvica Dambovita, dar si reprezentanti ai GAL-urilor care au un interes direct in dezvoltarea Parcului Natural Bucegi.

Adrian Tutuianu a declarat ca trebuie gandit acest plan pentru o perioada mai larga de timp:  “Eu vă spun acum tuturor care sunt intențiile din partea administrației publice județene pentru perioada următoare și pentru următorii 10 ani de zile; trebuie să gândim dintr-o perspectivă mai largă. Cunoașteți foarte bine că DJ 713 și DJ 714 sunt la momentul acesta în lucru, săptămâna viitoare probabil că vom aduce primul strat de asfalt până la telecabină, la cabana Piciorul Babelor, vom face și șanțuri ca să putem trece de iarnă în condiții foarte bune. Cred că, anul viitor, în luna mai, vom finaliza DJ 713 și drumul de legătură Dichiu – Zănoaga, iar la sfârșitul anului, în luna noiembrie, vom finaliza stratul 2 de asfalt. De asemenea, i-am dat o temă Institutului de Cercetări pentru Turism – suntem încă în discuții cu ei, nu am semnat încă un contract, legat de dezvoltarea unei stațiuni de interes național, căreia să-i spunem Moroeni – Padina – Peștera. Dacă adăugăm Moroeniul, (…) ca parte integrantă, atunci îndeplinim condițiile referitoare la locurile de cazare, la existența unui dispensar medical, la existența bancomatelor, de ex., avem nevoie de stație de carburanți, avem nevoie de alte dotări pe care Comuna Moroeni le are parțial și, atunci, obținerea titlului de stațiune turistică de interes național va fi mai ușoară. Dacă am fi avut această denumire și am fi fost autorizați ca stațiune de interes național, am fi avut posibilitatea să luăm bani pe POR 2014 – 2020. În condițiile de astăzi, nu avem posibilitatea să accesăm bani europeni, deci iată cât de important este să fii stațiune de interes turistic național. Care sunt intențiile de viitor. Ca să facem stațiunea aceasta de interes național, trebuie să avem drumuri, trebuie să stabilim pe unde facem drumuri, și care sunt drumurile de interes județean, de interes local și să le gândim unitar, trebuie să avem parcări publice (expropriem probabil terenul, deoarece consiliul județean nu are proprietate), trebuie să creăm un centru de servicii publice unde să avem ISU, jandarmi, poliție, să avem mașini de stins incendii, să avem mijloace de intervenție rapidă, iarna – vara, să avem personal local, să avem alte lucruri care țin de zona de intervenție”.

leave a reply