Buldogul, pus cu botul pe labe?

Vasile Blaga va veni, totuși, în Dâmbovița, pentru a se întâlni cu contestatarii, spun surse din PDL.

Revolta primarilor din Dâmbovița față de conducerea interimară numită de la centru, dar și față de epurările din organizația județeană, a forţat conducerea centrală a PDL să se accepte cererea nemulțumiților privind inițierea de discuții cu privire la situația din PDL Dâmbovița. Deși inițial Vasile Blaga acceptase cererea de a veni în Dâmbovița, pentru a le asculta păsurile, buldogul s-a răzgândit și, în preziua întâlnirii, i-a chemat la București, la sediul central. Surse apropiate PDL spun că Blaga s-ar fi temut să dea ochii cu contestatarii, preferând să-i convoace la București, unde autoritatea sa nu este contestată de nimeni. Se pare că șefului PDL, care-și dorește cu disperare liniște în filiale, dată fiind situația critică a partidului, nu i-a ieșit socoteala, primarii dâmbovițeni refuzând să meargă la ”centru”, cerându-i lui Vasile Blaga să respecte înțelegerea și să vină în Dâmbovița.

Pentru că rândurile partidului devin, pe zi ce trece, tot mai… inconsistente, președintele PDL nu-și poate permite luxul de a trimite la plimbare un număr important de primari, unii dintre ei cu număr mare de mandate în spate, oameni care aduc voturi la alegeri. Așa că, spun surse din PDL, Blaga va veni în Dâmbovița. Altfel spus, dacă nu vine muntele la Mahomed, musai vine Mahomed la munte! Cum-necum, Blaga nu scapă de confruntarea cu ”rebelii” din PDL Dâmbovița, deși se pare că e deja mult prea târziu. Cântecul de sirenă al liberalilor și promisiunile PSD-iștilor au clătinat multe ”conştiinţe”. Nemulțumiți de bulibășeala din partid și disperați din pricina lipsei banilor pentru investiții, mai mulți primari PDL iau serios în calcul varianta schimbării ”de macaz”, justificând (oare poți să-i acuzi?!) că deasupra intereselor de partid se află interesele cetățenilor pe care îi reprezintă. Greu de combătut astfel de argumente cu propaganda de partid!

P.S. Se aude că Blaga a cerut ca întâlnirea să se consume la Găești, la cârciuma deputatului Iulică Vladu, unul dintre cei mai înfocați susținători ai Buldogului. Astfel, se va simți ca ”acasă”, în Modrogan, unde, când nu are argumente, bate cu pumnul în masă: ”eu sunt președinte și faceți cum spun eu!”.

  • domnule Blaga, ati iesit senator facand manevra cu stiti dvs cu cine…nu sunteti in masura sa conduceti intregul pdl.mai bine fiti uniti intre voi si luptati pt popor iar poporul va rasplati munca depusa!

leave a reply