Bugetul propriu al județului pe anul 2021, aprobat în unanimitate de consilierii județeni. Este un buget dedicat dezvoltării și investițiilor

Ana Maria Popescu 16/04/2021 0
Bugetul propriu al județului pe anul 2021, aprobat în unanimitate de consilierii județeni. Este un buget dedicat dezvoltării și investițiilor

Consens total în ședința Consiliului Județean la aprobarea bugetului județului Dâmbovița pe anul 2021. Pentru prima oară după mulți ani, bugetul județului a fost adoptat cu unanimitate de voturi, fără dezbateri aprinse, consilieri nemulțumiți și păreri contradictorii, iar această „armonie” datorează se pare președintelui Consiliului Județean, care a reușit să „împace” toate orgoliile și să „distribuie” banii în funcție de nevoile reale ale localităților și județului.

Potrivit președintelui Consiliului Județean, Corneliu Ștefan, bugetul votat astăzi de aleșii județeni este unul dedicat investițiilor și dezvoltării județului Dâmbovița, sunt finanțate proiecte importante atât de infrastructură rutieră, cât și din domeniul sănătății, turismului, educației. Nu sunt lăsate mai prejos nici proiectele de mediu domeniul sportiv sau antreprenoriat.

„Consiliul Județean a aprobat astăzi bugetul județului Dâmbovița

Așa cum am promis, este un buget dedicat dezvoltării și investițiilor în județul nostru. Principalele axe vizate prin alocările bugetare au fost investițiile în infrastructura rutieră, în sănătate, educație, turism și antreprenoriat, mediu și sport.

Programul Județean de Dezvoltare Locală este o altă componentă importantă a acestui buget. Am vrut ca instituția pe care o conduc să pună la dispoziția primarilor din județul nostru un instrument financiar care să le permită investiții noi, de la infrastructura de drumuri, apă și canalizare, până la cabinete medicale și dispensare.

Tot în ședința de astăzi, au fost aprobați indicatorii tehnico-economici ai viitorului Inel 2 de centură al municipiului Târgoviște. Vorbim de o variantă ocolitoare de 15,28 km, pe 4 benzi, care va diminua foarte mult traficul prin comunele Aninoasa, Șotânga, municipiul Târgoviște, Dragomirești și Ulmi, dar va prelua și din transportul greu care tranzitează comuna Doicești. Inelul 2 de Centură este prevăzut cu 4 benzi, câte 2 pe sens. Ca suprafață a drumului, inclusive bretele, vorbim de 392.840 mp. Inelul de centură va fi prevăzut cu 5 intersecții amenajate cu sensuri giratorii sau noduri rutiere, o turbogirație la intersecția cu DN71, 9 pasaje rutiere și 3 poduri peste cursurile de apă pe care le întâlnește. Ca sume, la momentul studiului de prefezabilitate, valoarea estimată a Inelului 2 de Centură este de 751.101.646 lei”, a declarat președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan.

 

Leave A Response »