Un consilier județean propune: 10 terenuri de tenis noi, cu vestiare și parcare, la Târgoviște!

Dezbaterea iscată de intenția fostului președinte al CJD privind construcția unui nou teren de fotbal în Târgoviște, a ținut luni bune capul de afiș în presă, fiind folosită ca elemente de campanie/anticampanie electorală, înaintea alegerilor locale din 2012.

Declarațiile din sfera noii administrații județene indicau o reținere – ca să nu zic mai mult – în privința oportunității unei asemenea investiții. Desigur, argumentele de bun simț și opinia generală, favorabilă proiectului, par să fi înclinat balanța în favoarea construirii unui stadion modern, de care Târgoviște are nevoie. Cel puțin, se pare că în rândul consilierilor județeni s-a creat un curent favorabil. Și mai mult decât atât, la propunerea unui consilier, stadionul va fi doar elementul central al unui complex ce va cuprinde facilități și terenuri sportive, parcări și spații comerciale. Sună a scenariu SF? Poate, dar imposibil nu este!

Corneliu Ștefan, consilier județean PSD, scrie pe pagina lui de Facebook că în comisia din care face parte, Comisia Tehnica de Amenajare a Teritoriului si Urbanism, s-a aprobat schimbarea planului urbanistic zonal (PUZ) al fostei unități militare de la gară, în vederea realizării complexului amintit mai sus.

Corneliu Ștefan a propus Comisiei ca PUZ-ul să fie completat cu o bază sportivă care să cuprindă 10 terenuri de tenis, vestiare și o parcare. Propunerea a fost adoptată de Comisie, urmând ca PUZ-ul să fie prezentat plenului Consiliului Județean.

Așadar, un prim (uriaș) pas a fost făcut. Rămâne doar să sensibilizăm consilierii, care trebuie să înțeleagă că exercițiile fizice, mișcarea în aer liber, sportul (nu neapărat de performanță!) sunt elemente vitale în dezvoltarea și sănătatea comunității pe care o reprezintă.

leave a reply