Omagiu adus artistului dâmbovițean care a revoluționat folclorul românesc. A debutat cea de-a VII-a ediții a Festivalului-Concurs „Ion Dolănescu”, un regal al cântecului popular

În această seară s-a ridicat cortina la Clubul Studenților din municipiul Târgoviște pentru cea de-a VII-a ediții a unuia dintre cele mai importante evenimente culturale ale județului Dâmbovița- Festivalul –Concurs „Ion Dolănescu”, un regal al cântecului popular românesc.

„Iată-ne la o nouă ediție a Festivalului Ion Dolănescu, marelui interpret care s-a născut pe aceste meleaguri, în comuna Perșinari, și pe care îl vom omagia cât timp vom fi pe acest pământ pentru că, din punctul meu de vedere, a revoluționat folclorul românesc și nu numai”, a transmis Florin Georgescu, managerul Centrului Județean de Cultură Dâmbovița.

„Ne bucurăm că putem să facem această ediție și să nu întrerupem acest festival care a fost gândit cu mulți ani în urmă de către Ionuț Dolănescu, fiul marelui artist. În anul în care a pornit realizarea acestui festival a gândit un eveniment de notorietate, ceea ce s-a și întâmplat. Festivalul Ion Dolănescu este un eveniment care și-a câștigat pe drept notorietatea pe care a dobândit-o. Și la această ediție s-au înscris foarte mulți concurenți, dar a existat o preselecție, a trebuit să facem cu mare atenție o triere valorică, online, și pe baza criteriilor de selecție s-a făcut lista celor 22 de concurenți care au rămas în concurs și care au urcat pe scenă în această seară.

Marele artist Ion Dolănescu chiar merită toată prețuirea noastră și omagierea numelui său era aproape ca o obligație pentru județul Dâmbovița, pentru că l-a reprezentat cu cinste și cu dăruire. Nu a existat nici un interviu în care Ion Dolănescu să nu povestească despre Perșinari, despre locurile natale dâmbovițene. Faptul că la Târgoviște se realizează un mare festival, omagiu pentru personalitatea grandioasă care a fost Ion Dolănescu, face cinste organizatorilor”, a transmis Elize Stan, președintele Juriului Festivalului.

Concurenți foarte talentați, veniți din toate colțurile țării, acompaniați de Orchestra Populară „Chindia” a Centrului Județean de Cultură Dâmbovița, dirijor Ionuț Dumitrescu, au încântat publicul cu autenticitatea, calitatea interpretării și cu valoarea pieselor muzicale alese.

Prima seară a festivalului, organizat de Consiliul Judeţean Dâmboviţa, prin Centrul Judeţean de Cultură Dâmboviţa, alături de Fundaţia Culturală Ion Dolănescu, s-a încheiat cu recitaluri extraordinare susținute de Gheorghe Ciucioiu, Cristina Dan, Larisa Nunvailer, Nicoleta Vasile, Yuriy Tsiple și Florin Măneață.

 

Mâine, 24 septembrie, începând cu orele 18:00, în Piața „Mihai Viteazul”, din Târgoviște, va avea loc Gala Laureaților, câștigătorii fiind acompaniați de această data de Orchestra „Lăutarii” din Chișinău- Republica Moldova, dirijată de maestrul Nicolae Botgros.

Cea de-a VII-a ediție a Festivalului-Concurs „Ion Dolănescu” se vor încheia cu recitaluri excepționale susținute de invitați de marcă ai muzicii populare românești: Doinița și Ionuț Dolănescu, Florin Georgescu, Simona Dinescu, Rodica Mitran și Cristina Gheorghiu.

 

leave a reply