Comuna Potlogi, pași importanți către independenta energetică și transformarea într-o localitate Smart.

Comuna Potlogi se dezvoltă și modernizează cu fonduri europene și guvernamentale! În ultimii ani în localitate au fost implementate o multitudine de proiecte, unele mai mici, altele de anvergură, care au avut ca scop îmbunătățirea calității vieții locuitorilor comunei și transformarea localității într-una cu adevărat europeană. După investiții în domeniul educațional, social, cultural, dar și în infrastructura de drumuri, viceprimarul cu atribuții de primar al comunei, Viorel Drăghici, a decis că a venit momentul ca localitatea să devină încet-încet una Smart și să se acorde o atenție deosebită „energiei viitorului”.

Astăzi, la sediul Consiliului Județean Dâmbovița, viceprimarul cu atribuții de primar al comunei Potlogi, Viorel Drăghici, a semnat cu AFM un contract pentru instalarea de stații de încărcare electrică a mașinilor. Tot prin Administrația Fondului pentru Mediu, administrația locală de la Potlogi va implementa și un proiect de eficientizare a iluminatului public. De asemenea, administrația a depus deja pentru finanțare și un proiect pentru înființarea unui parc fotovoltaic, care să asigure localității independență energetică.

„Vorbind de modernism. Am semnat la sediul Consiliului Județean Dâmbovița un contract pentru instalarea de stații de încărcare mașini electrice și hibride, contract cu AFM. Așadar, comuna Potlogi va avea stații de încărcare electrice și tot prin AFM am inițiat un program pentru eficientizarea iluminatului public. În două luni de zile vom monta 785 de lămpi în toată comuna, cu un consum mic. Acest proiect va costa 2.600.000 lei dintre care 600.000 lei vor fi suportați de către Consiliul Local.

În luna decembrie, pe 6 decembrie 2023, de Sfântul Nicolae, am depus un proiect pentru înființarea unui parc de panouri fotovoltaice și sperăm din toată inima să avem și asigurată o parte din consum pe energie verde”, a transmis Viorel Drăghici, viceprimarul cu atribuții de primar al comunei Potlogi, în cadrul unei conferințe de presă susținute la sediul PSD Dâmbovița.  

leave a reply