Vești excelente pentru elevii navetiști. Consiliul Județean Dâmbovița a lansat licitația pentru 17 microbuze electrice și hibrid; un alt lot de 14 microbuze va fi achiziționat cu fonduri europene

Preocuparea constantă și proiectele conducerii Consiliului Județean pentru sistemul educațional din Dâmbovița, în special în ceea ce privește infrastructura, condițiile și dotările, continuă cu o veste excelentă la începutul noului an școlar 2024-2025.

A fost lansată licitația publică prin care Consiliul Județean Dâmbovița va achiziționa 17 microbuze de 16+1 locuri pentru elevii navetiști din tot atâtea comune dâmbovițene. Iar acesta nu este singurul proiect. Cu ajutorul finanțărilor cu fonduri europene, CJD va achiziționa în curând și alte 14 microbuze electrice, tot de 16+1 locuri pentru elevii din alte 14 localități.

Revenind la licitația lansată astăzi, este vorba despre 9 microbuze electrice și alte 8 hibrid care, după finalizarea procedurilor de achiziție, vor ajunge la elevii din Bărbuleţu, Brănești, Lucieni, Moţăieni, Niculești, Nucet, Ocnița, Petrești, Pietroșița, Pucioasa, Răcari, Râu Alb, Sălcioara, Șotânga, Valea Lungă, Valea Mare și Vișinești.

„Valoarea totală a contractului de finanțare este de aproximativ 25 de milioane lei, iar sursa de finanțare este asigurată de Agenția Fondului pentru Mediu.

Pe de altă parte, cât de curând, de data aceasta cu finanțare prin PNRR, vom semna contractul de furnizare a altor 14 microbuze electrice de 16+1 locuri, mijloace de transport moderne și sigure necesare transportului elevilor navetiști din 14 comune din județ. Valoarea acestui lot se ridică la aproximativ 18.000.000 de lei”, a transmis președintele CJD, Corneliu Ștefan.

Astfel, se rezolvă o problemă stringentă a elevilor din 31 de localități, elevi care vor putea ajunge la școală în condiții excelente, cu microbuze electrice, nepoluante și moderne.

leave a reply