Pericole pe roți. Peste jumătate dintre vehiculele controlate de RAR în Dâmbovița erau neconforme

Ana Maria Popescu 12/02/2019 0
Pericole pe roți. Peste jumătate dintre vehiculele controlate de RAR în Dâmbovița erau neconforme

Aproape 3500 de vehicule din întreaga țară, verificate tehnic în trafic de inspectorii Registrului Auto Român (RAR), în anul 2018, prezentau pericol iminent de accidente.

Registrul Auto Român a verificat în trafic, anul trecut, din punct de vedere tehnic, 67.807 vehicule, în toată țara. În urma controalelor s-a constatat că aproape jumătate dintre acestea erau neconforme.

Cele mai multe probleme au fost descoperite la instalația electrică de iluminare și semnalizare, sistemul de reducere a emisiilor poluante, punți, jante, anvelope și suspensie, vizibilitate, precum și la sistemele de frânare și direcție.

Inspectorii RAR au tras pe dreapta în anul 2018 și câteva mii de vehicule din județul Dâmbovița.

La nivelul județului au fost verificate anul trecut 2079 de vehicule, dintre care 66,33 % erau neconforme, iar 221 de masini prezentau pericol iminent de accident.

1,49 % dintre vehicule prezentau probleme legate de inspectia tehnică periodică, aveau ITP fals, expirat sau chiar anulat.

În urma controalelor mixte desfășurate de RAR și Poliția Rutieră, în anul 2018 au fost aplicate 1373 de amenzi contravenționale, au fost retrase 931 de certificate de înmatriculare și reținute 4 permise de conducere.

În situația în care una dintre măsurile luate a fost reținerea certificatului de înmatriculare, acesta poate fi redobândit numai după efectuarea unei inspecții tehnice specifice la reprezentanțele RAR din țară.

Rezultatele controalelor desfășurate în trafic NU reflectă starea generală a parcului auto din România sau din Dâmbovița, deoarece echipajele mixte RAR-Poliție opresc pentru verificare doar acele vehicule care sunt susceptibile de a prezenta defecțiuni.

 

Leave A Response »