Deputat PSD Carmen Holban: „Începând de luna viitoare, dâmbovițenii cu venituri sub 2.000 de lei pe lună vor primi carduri sociale în valoare de 250 de lei la fiecare 2 luni.”

Persoanele vulnerabile cu venituri nete mai mici de 2.000 lei vor beneficia de cardurile sociale pentru alimente și mese calde în valoare de 250 lei la 2 luni. Anterior, au beneficiat de acest sprijin persoanele cu venituri nete mai mici de 1.700 lei, însă plafonul a fost majorat la propunerea Ministerului Investițiilor și Fondurilor Europene.  

Sumele disponibile pe card vor fi valabile 12 luni de la data încărcării lor.

„Începând de luna viitoare, dâmbovițenii cu venituri sub 2.000 de lei pe lună vor primi carduri sociale în valoare de 250 de lei la fiecare 2 luni. Aceste carduri pot fi folosite pentru a cumpăra alimente și pentru a beneficia de mese calde. De menționat că suma de pe card va fi valabilă timp de un an.

Guvernul Marcel Ciolacu a alocat deja sumele necesare programului, astfel încât sprijinirea persoanelor cu venituri mici să se deruleze fără sincope.

Beneficiarii sunt:

-Pensionarii cu venituri de până în 2.000 de lei;

-Persoanele cu dizabilități grave sau medii, cu venituri sub 2.000 de lei;

-Familiile cu cel puțin 2 copii și venituri sub 675 de lei pe membru;

-Familiile monoparentale cu venituri sub 675 de lei pe membru;

-Persoanele care primesc ajutor de incluziune;

-Persoanele fără adăpost.

La nivel național, peste 2,5 milioane de persoane vor beneficia de acest program”, a transmis deputatul PSD de Dâmbovița, Carmen Holban.

leave a reply