Administrația locală târgovișteană, campioană la atragerea de fonduri europene! Municipiul Târgoviște se află pe PRIMUL LOC la nivel național într-un clasament al fondurilor europene făcut de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene. VIDEO

Administrația locală târgovișteană, campioană la atragerea de fonduri europene!

Potrivit datelor oficiale ale Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene, municipiul Târgoviște se află pe PRIMUL LOC la nivel național într-un CLASAMENT AL FONDURILOR EUROPENE (proiecte eligibile) raportate la numărul de locuitori, cu peste 33.000 lei/locuitori, de aproape 3 ori mai mult în comparație cu următorul clasat!

Este un motiv enorm de mândrie pentru administrația condusă de social democratul Cristian Stan, edilul susținând că atragerea de fonduri europene face parte din rețeta transformării municipiului Târgoviște în ultimii 10 ani.

Valoarea totală a proiectelor eligibile este de 2,2 miliarde lei, ceea ce face ca Târgoviștea să depășească orașe precum Sibiu, Oradea, Timișoara sau Constanța.

Raportul valorii proiectelor / numărul de locuitori face din Târgoviște CAMPION NAȚIONAL, peste Iași, Cluj și celelalte.

„Un motiv de mândrie, nu numai pentru administrația locală, ci în general pentru toți târgoviștenii. Ministerul Fondurilor Europene a dat ieri publicității o situație care arată cuantumul fondurilor accesate de fiecare municipalitate din România. Ei, bine, la acest capitol municipiul Târgoviște se situează pe primul loc la nivel național cu un cuantum al fondurilor accesate între 2019 și 2023 de peste 2 miliarde de lei. Următorul clasat are o absorbție cam de trei ori mai mică. Noi avem aproximativ 33 mii lei/ cap de locuitor, următorul clasat undeva la 11 mii lei/cap locuitor. Sigur că acest lucru ne oferă un motiv de mândrie. Discutăm de cea mai performantă administrație din România, cu fonduri europene peste Oradea, Alba Iulia, etc., peste aceste municipalități care erau foarte lăudate și apreciate, și ne bucurăm că, în echipă, am putut să facem lucrul acesta.

Sunt date oficiale, fără nicio intervenție din partea noastră. Sunt date care confirmă o muncă asiduă de ani de zile și confirmă o echipă care a înțeles traiectoria corectă a orașului nostru. Tot ce vedem în jurul nostru se regăsește în cifrele de mai sus.

Altfel, ne vedem în continuare de treabă. Avem (încă) același entuziasm ca la început și o motivație suplimentară: să fim continuu cei mai buni.

Vreau să le mulțumesc tuturor colegilor din executivul administrației locale târgoviștene, echipei de la Direcția de Accesare Fonduri Europene. De asemenea vreau să remarc parteneriatul foarte bun pe care îl avem cu Consiliul Județean și vreau să mulțumesc târgoviștenilor pentru că au avut și au în continuare încredere în noi. Le transmit faptul că vom rămâne în continuare aceeași și dorim să rămânem pe aceeași poziție. Pe Programul anterior am ocupat locul doi la nivel național, acum am reușit să urcăm pe primul. Dincolo de acest aspect, în spatele acestui rezultat se află multă muncă și multe investiții implementate la nivelul municipiului Târgoviște”, a declarat primarul municipiului Târgoviște, Cristian Stan.

leave a reply