Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, bilanț la trei luni de mandat. Infrastructura de drumuri și Sănătatea, priorități pentru conducerea forului administrativ județean.

La trei luni de la preluarea mandatului de președinte al Consiliului Județean, președintele Corneliu Ștefan, alături de cei doi vicepreședinți, Luciana Cristea și Antonel Jîjîie, dar și de noul secretar al județului, Dănuț Popa, a susținut o conferință de presă în cadrul căreia a făcut un scurt bilanț al proiectelor și investițiilor realizate în ultimele luni.

Însăși prezentarea unui bilanț la trei luni de activitate reprezintă o realizare cu care dâmbovițenii nu prea au fost obișnuiți până acum, iar președintele CJD, Corneliu Ștefan promite că acest lucru se va întâmpla periodic pentru că locuitorilor județului trebuie să le fie aduse la cunoștință atât realizările administrației județene, cât și problemele cu care se confruntă aceasta.

Potrivit președintelui CJD, Corneliu Ștefan, în ultimele luni s-au făcut pași importanți pentru rezolvarea proiectelor de infrastructură rutieră. Unul dintre cele mai importante proiecte ale județului, reabilitarea și modernizarea DJ 711 Băleni-Dobra-Finta-Bilciurești-Cojasca, este în plin proces de execuție, deja fiind executate lucrări în valoare de peste 42 milioane lei.

De asemenea, Consiliul Județean Dâmbovița a primit acordul Ministerului Transporturilor pentru realizarea unei asocieri cu CNAIR pentru realizarea de centuri ocolitoare pentru toate orașele județului.

„Vin în fața dâmbovițenilor cu un raport de activitate la trei luni de mandat, lucru pe care nu cred că l-au mai făcut foștii președinți ai Consiliului Județean, însă eu cred că transparența, toate lucrurile pe care le facem pentru dâmbovițeni trebuie să fie aduse la cunoștința publică.

Din punct de vedere al infrastructurii județene, am spus-o din prima zi de mandat și o spun și astăzi, voi continua toate proiectele de asociere cu toate localitățile din județul Dâmbovița, indiferent că este vorba de drumurile județene sau de drumurile comunale, voi susține toate proiectele venite din partea comunităților locale.

În ceea ce privește DJ 711 Băleni-Dobra-Finta-Bilciurești-Cojasca, stadiul fizic este de 27%, au fost executate lucrări în valoare de peste 42 de milioane lei.

Tot la capitolul infrastructură, am demarat la sfârșitul anului 2020 cel mai important proiect privind inelele de centuri ocolitoare ale centrelor urbane din județul Dâmbovița, începând cu Inelul 2 de centură al municipiului Târgoviște, centură ocolitoare pentru orașul Găești, o centură ocolitoare pentru orașele Pucioasa și Fieni și, nu în ultimul rând, centura ocolitoare, așa zis Drum Expres, în sudul județului, pentru orașele Răcari și Titu.

În decembrie, la propunerea noastră am votat în plenul Consiliului Județean Dâmbovița să ne asociem cu CNAIR. Acum două săptămâni am fost personal la ministrul Transporturilor, am avut o discuție legată de aceste centuri, și avem acceptul Ministerului pentru a ne asocia cu Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

Legat de centurile ocolitoare, vorbim de 14 kilometri de drum, și avem acceptul Ministerului Transporturilor referitor la pentru DN71, pentru asigurarea optimizării traficului rutier în zonele urbane, 15 kilometri de drum între orașele Răcari și Titu și 8 kilometri, centură ocolitoare, pentru orașul Găești, care face legătura cu Autostrada A1.

Tot la capitolul infrastructură, am finalizat și recepționat podul din comuna Moroeni, în parteneriat cu Heidelberg CarpatCement, de peste 4 milioane lei, este vorba de un pod executat în zona Rătei, singura cale de acces către exploatarea din Cariera Lespezi”, a declarat președintele CJD.

Investiții extrem de importante s-au făcut și în sistemul de sănătate, conducerea Consiliului Județean oferind sprijin necondiționat Spitalului Județean de Urgență, dar și celorlalte unități spitalicești din județ, pentru asigurarea de dotări menite să răspundă nevoilor medicale ale pacienților, în special ale celor infectați cu noul coronavirus. S-au cumpărat containere speciale, moderne, pentru triajul bolnavilor, s-au cumpărat paturi electrice, brancarduri și s-a înființat un centru de vaccinare modern, care beneficiază de toate dotările necesare, singurul centru care funcționează la nivelul municipiului Târgoviște.

Pentru a „dezamorsa” toate „fumigenele” apărute în spațiul public potrivit cărora Sanatoriul TBC de la Moroeni va fi închis, președintele Consiliului Județean a dat asigurări că acest lucru nu se va întâmpla, ba chiar se depun eforturi pentru a aduce la Sanatoriul de la Moroeni și aduce la Sanatoriul mai mulți medici specialiști.

„La capitolul Sănătate, din prima zi de mandat, împreună cu colegii mei, am spus foarte clar că sănătatea este prioritară pentru noi, mai ales după anul 2020, un an foarte greu pentru noi toți. În primele zile de mandat am reușit să achiziționăm 70 de paturi electrice de ultimă generație care permit schimbarea poziției bolnavului în funcție de nevoile medicale ale acestuia. Am achiziționat 5 brancarduri pentru transportul pacienților, acestea fiind cu o valoare de peste 1,6 milioane lei.

Am fost împreună cu cei doi vicepreședinți și cu conducerea Spitalului Județean de Urgență la Sanatoriul TBC de la Moroeni și am asigurat personalul medical de acolo că nu vom închide acest Sanatoriu, iar astăzi spun public că ar trebui să lăsăm tot felul de diversiuni și din zona Moroeni, dar și din Târgoviște, potrivit cărora Sanatoriul se va închide. Sanatoriul de la Moroeni nu se va închide și împreună vom depune eforturile necesare pentru a aduce și alți medici de specialitate în această unitate medicală foarte importantă pentru județul Dâmbovița și nu numai.

O altă problemă importantă în domeniul Sănătății o reprezintă în acest moment testarea și vaccinarea dâmbovițenilor. Referitor la testare, am asigurat în toate centrele de vaccinare din subordinea Consiliului Județean și nu numai, 10 containere moderne, prevăzute cu instalație de încălzire, aer condiționat, dotate cu aparatură și mobilier. Toate investițiile pentru înlocuirea corturilor de triaj au avut o valoare de peste 2 milioane lei.

Tot la Spitalul Județean am deschis Centru de vaccinare, este singurul care funcționează astăzi în Târgoviște, este un centru modern, la standarde corecte. Împreună cu colegii mei am asigurat toate condițiile pentru a avea un centru modern în subordinea CJD, a Spitalului Județean”, a declarat președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan.

 

leave a reply