„Palatul Victoria”, „pol de putere discreționar”, iar Dâmbovița – la cea mai proastă alocare bugetară prin proiectul lui Cîțu&Co. Președintele CJD, Corneliu Ștefan, apel public la premier și parlamentarii de Dâmbovița, în special de la PNL

Revoltat de modul cum a fost „construit” proiectul Legii bugetului de stat și de faptul că județul Dâmbovița pare a nu fi pe placul „Palatului Victoria” – devenit „pol de putere discreționar”, președintele PSD și al Consiliului Județean, Corneliu Ștefan face un apel public ca Executivul României să regândească alocările bugetare pentru Dâmbovița!

„Într-o perioadă în care se dorește relansarea economiilor județene și regionale, implicit și a economiei naționale, constatăm că, de fapt, proiectul Legii bugetului de stat pe anul 2021 nu are nici cea mai mică legătură cu proiectele și nevoile administrațiilor publice locale dâmbovițene.

Palatul Victoria a devenit un pol de putere discreționar, iar modul în care a gândit Legea Bugetului reflectă o fractură totală între realitatea pe care o trăiesc românii și ceea ce se vede de la înălțimea funcțiilor ministeriale”, a declarat șeful administrației județene.

Președintele CJD cere și parlamentarilor PNL de Dâmbovița să se trezească și să se implice în interesele dâmbovițenilor care i-au votat: ”Fac un apel către premierul României, Florin Cîțu, către toți membrii Executivului și, nu în ultimul rând, către parlamentarii PNL Dâmbovița care, până astăzi, nu s-au arătat interesați de situația județului. Nici măcar nu avut bunăvoința de a participa la întâlnirile organizate cu ceilalți senatori și deputați dâmbovițeni, întâlniri în care s-au discutat cele mai importante proiecte și probleme ale județului Dâmbovița. Este timpul să pună interesele cetățenilor acestui județ înaintea politicilor de partid”.

Situația este alarmantă atâta timp cât județul Dâmbovița ar urma să primească mai puțin cu 20.000.000 de lei față de anul 2020, caz în care nu se va putea vorbi despre nicio revigorare, proiecte importante nu vor putea fi demarate, județul urmând să fie astfel aruncat într-o perioadă de blocaj al investițiilor.

”Despre ce revigorare putem vorbi când? Se vor bloca investiții importante în infrastructura rutieră, nu se vor putea cofinanța anumite proiecte cu fonduri europene, asocierile  cu primăriile se vor diminua.

Drumuri importante în rețeaua județeană și națională nu se vor materializa.

DN71, Bâldana-Târgoviște-Sinaia, un proiect pentru care există banii pentru modernizare, a fost blocat! De ce?

Municipiile, orașele și comunele din Dâmbovița sunt și ele afectate de lipsa de responsabilitate a actualului Guvern. Acestea au primit cu 23.000.000 de lei mai puțin decât anul trecut.

Serviciile sociale cu rol în protecția copiilor au primit mai puțin decât s-a solicitat cu 37.000.000 de lei.

Este inadmisibil ca un județ întreg să sufere din cauza lipsei de viziune a actualilor guvernanți.

Lucrările de reabilitare, modernizare și extindere a secției de boli cardiovasculare din cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgoviște vor avea de suferit!

Soluții  sunt, trebuie însă doar voință politică. La fel și în cazul reabilitării, modernizării și extinderii secției de boli oncologice din cadrul aceluiași spital. Ce vină au acești oameni?

De ce, în ultimele luni, de la Palatul Victoria se aude doar «Nu se poate»?

Bugetul trebuie construit astfel încât să răspundă nevoilor oamenilor însă, în acest moment, Guvernul Cîțu arată că nu este interesat de România reală și necesitățile acesteia.

Aștept maximă responsabilitate atât din partea Guvernului, cât și din partea celor care acum sunt în Parlament datorită voturilor dâmbovițenilor.

Parlamentarii PSD Dâmbovița vor depune amendamente asupra prevederilor bugetare care, odată votate în forma propusă de Guvern, ar putea anula următoarele investiții:

– Construire drumuri/străzi/infrastructură conexă de interes local și național;

– Realizarea, extinderea, reabilitarea sau modernizarea sistemelor de alimentare cu apă și stațiilor de tratare a apei, a sistemelor de canalizare si stațiilor de epurare a apelor uzate în cel puțin 10 comune dâmbovițene;

– Realizarea, extinderea, reabilitarea sau modernizarea unităților de învățământ preuniversitar din municipiile, orașele și comunele dâmbovițene;

– Realizarea, extinderea, reabilitarea sau modernizarea unităților sanitare din mediul rural;

– Realizarea, reabilitarea sau modernizarea de poduri, podețe sau punți pietonale;

– Construirea de rețele de distribuție gaze naturale. Bugetul Guvernului Cîțu stopează astfel de lucrări în 40 de comune dâmbovițene.

Pe această cale fac un apel către toți deputații și senatorii dâmbovițeni să amendeze proiectul de buget propus de actualul guvern.

Sunt în Parlamentul României să-i reprezinte pe dâmbovițeni, indiferent de partidul din care fac parte”, a subliniat Corneliu Ștefan, președintele CJ Dâmbovița.

 

leave a reply