Cultură’n șură a readus teatrul în comuna Raciu. „Cerere în căsătorie” de A.P. Cehov, o comedie de succes cu peste 200 de reprezentații, pusă în scenă la Căminul Cultural din localitate.

Ana Maria Popescu 12/11/2021 0
Cultură’n șură a readus teatrul în comuna Raciu. „Cerere în căsătorie” de A.P. Cehov, o comedie de succes cu peste 200 de reprezentații, pusă în scenă la Căminul Cultural din localitate.

Cultură’n Șură a ajuns cu un nou spectacol de teatru în comuna Raciu. Locuitorii comunei au participat vineri, 11 noiembrie, începând cu orele 19:00, la Căminul Cultural, la o seară magică alături de actorii care au jucat în „Cerere în căsătorie” de A.P. Cehov, regia Victor Olăhuț, o comedie de succes cu peste 200 de reprezentații, un spectacol premiat în festivaluri de teatru și difuzat pe TVR, intrând în Arhiva Națională de Televiziune.

Intrarea la spectacol a fost gratuită, accesul în sală s-a făcut pe baza certificatului verde, iar purtarea măștii de protecție a fost obligatorie pe toata durata evenimentului.

Distribuția spectacolului a fost formată din trei actori de primă mână ai scenei teatrale românești. Florentina Năstase, nominalizată pentru cea mai bună actriță atât la premiile UNITER cât și la GOPO, este angajată la Teatrul Toma Caragiu Ploiești, putând fi văzută de asemenea pe scenele teatrelor din București.

Activitatea ei artistică cuprinde roluri în filme, reclame și seriale de televiziune. George Constantinescu, manager și actor al Teatrului de Artă, joacă în spectacole la teatrele Notarra și Comedie din București. Pentru rolul său din „Cerere în căsătorie” a primit premiul pentru cel mai bun actor în cadrul festivalului de teatru Comic 7b. Valentin Terente este actor la Teatrul “Maria Filotti” din Brăila și a fost prezent în anul 2020 în cadrul programului „10 pentru TIFF”.

Spectatorii s-au convins că nu există moment mai prielnic ca acela de dinaintea unei cereri în căsătorie, pentru a dezgropa toate certurile, bârfele, neînțelegerile dintre două familii. Dar, cum dragostea învinge totul sau, mai bine zis, cum oamenii se ceartă ca să aibă de ce să se împace, așa și tinerii noștri, până la urmă au luat o pauză de la scandal.

Reprezentația spectacolului „Cerere în căsătorie” din Raciu face parte din programul „Satul și teatrul”, un proiect în cadrul căruia alte zece localități rurale de pe tot teritoriul României s-au bucurat gratuit de un spectacol de teatru. Interesul comunităților a fost unul ridicat, înregistrându-se până în acest moment o medie de 150 de spectatori per reprezentație. Proiectul „Satul și teatrul” se va încheia duminică cu o reprezentație a spectacolului „Experimentul” după texte de Ion Băieșu și alți români contemporani, regia Victor Olăhuț, ce va fi transmisă pe pagina de Facebook Cultură’n Șură: https://www.facebook.com/culturansura

„Satul și teatrul” este un proiect derulat de Asociația Cultură’n Șură și co-finanțat de Asociația Fondului Cultural Național. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Parteneri: Teatrul de Artă București, Primăria Raciu, Biblioteca Raciu, Centrul de Cultură și Artă Sălaj, CentoTrans, Spotmedia, Educab.

Leave A Response »