Gabriel Boriga: ”Vom asfalta o stradă pe zi”

Primarul Târgoviștei, Gabriel Boriga, a inspectat, luni, lucrările de modernizare din cartierul MXI, efectuate în cadrul PIDU B. Potrivit șefului administrației municipale, lucrările sunt în grafic și reprezintă cele mai ample investiții în modernizarea zonei, din ultimii 40 de ani.

“Ne aflăm pe strada Vasile Blendea, o stradă care, acum câteva luni, arăta ca majoritatea străzilor din zonele PIDU-lui, adică un adevărat şantier. Acum, lucrările de asfaltare sunt aproape de finalizare. Se toarnă primul strat de asfalt. Am refăcut întreaga infrastructură de apă şi canalizare, cu instalaţii noi, moderne, toate finanţate pe bani europeni. Avem tot ce ne trebuie: trotuare moderne, borduri, au fost lărgite spaţiile de parcare şi sensurile de circulaţie ale străzii. Lucrările avansează într-un ritm susţinut şi fiecare stradă care a fost decopertată a fost reabilitată în totalitate. Nu am desfăcut străzile doar de dragul de a face noroi, mizerie, ci pentru a lucra la fundaţii, pentru a turna două straturi de asfalt. Este vorba despre o investiţie care să funcţioneze fără probleme în următorii 20-25 de ani şi care să nu necesite alte reparaţii”, a declarat primarul Boriga, care s-a angajat ca, în condițiile meteo favorabile, ritmul de lucru să fie de o stradă asfaltată în fiecare zi!

Câteva date tehnice despre PIDU B, proiect care acoperă ample lucrări de modernizare în cartierele Aleea Trandafirilor, CFR, MXI și MXII:

 „Reabilitare si modernizare infrastructură utilităti publice urbane, reabilitarea si modernizarea spatiilor publice urbane în zona „B” a zonei de acţiune urbană din Municipiul Târgoviste, Judetul Dâmbovita”

Proiectul  este  finanțat pe Axa prioritară 1- Sprijinirea dezvoltării durabile a orașelor- poli urbani de creștere, Domeniul major de intervenție 1.1- Planuri integrate de dezvoltare urbană , Subdomeniul – Centre urbane.

Zona de acține a proiectului este : de la Sensul Giratoriu cu strada Colonel Dumitru Băltărețu, pe strada I.C. Brătianu până la strada Petru Cercel, strada Petru Cercel până la Calea București, Calea București până la strada Radu de la Afumați, strada Radu de la Afumați până la strada I.C.Brătianu, cu delimitare spre vest pe limitele loturilor, spre Unitatea Militară, incluzând spațiul urban interior acestei delimitări  –  Cartier CFR, Aleea Trandafirilor, Micro 11, Micro 12.

Valoarea totală a proiectului estev de  69.893.929,74  lei, iar în cadrul lui se vor realiza următoarele lucrări în zona  „B” a zonei de acțiune urbană :

 Reabilitare drumuri, spaţii publice:

lungime străzi  cu trotuare pe ambele părţi – 15.975 ml

lungime piste biciclişti – 5.038 ml

locuri parcare – 2.923 buc

staţii transport public – 6 buc

amenajare spaţii de joacă – 6 buc

amenajare teren spaţii verzi – 0.9 ha

Durată implementare proiect : 37 luni

Reabilitare reţele iluminat public şi fibră optică:

lungime reţea iluminat – 9.681 ml

Stâlpi iluminat stradal – 242 buc

Corpuri de iluminat stradal – 242 buc

Corpuri de iluminat  solar cu celulă fotovoltaică  – 60 buc

Stâlpi iluminat zonă supraveghere parcări panouri fotovoltaice – 60 buc

Corpuri de iluminat  solar zon supreveghere video – 8 buc

Lungime fibră optică – 5.050 ml

                        Durată implementare proiect :         37 luni

Reabilitare reţele apă-canal:

Reţea apă de joasă presiune – 6.670 ml

Retea apă de înaltă presiune – 4.278 ml

Cămine de vane               – 75 buc

Hidranţi incendiu – 52 buc

Bransamente – 204 buc

Reţea canalizare  – 3.521 ml

Cămine canalizare  – 169 buc

Guri scurgere – 137 buc

                    Durată implementare proiect : 37 luni

 Lucrările vor fi realizate de Asocierea CONSTRUCȚII ERBAȘU S.A.-SC UTI GRUP  SA, lider asociere – CONSTRUCȚII ERBAȘU S.A., pe o perioadă de 18 luni,  iar valoarea contractului de execuție lucrări este de 52.050.137,58 lei cu TVA.

 

leave a reply