Penultima seară de Babel la Târgoviște cu un spectacol de excepție. „Romeo și Julieta”, o variantă inedită și fascinantă de teatru- dans- dramă. VIDEO

Spectacol de excepție în cea de-a noua zi de Festival Babel la Târgoviște! Compania de Teatru-Dans „Microbis” din Sibiu, printr-o abordare diferită față de ceea cu care era obișnuit publicul, a pus în scenă, la Casa Sindicatelor, piesa „Romeo şi Julieta” a lui William Shakespeare. De data aceasta a fost vorba de un spectacol non-verbal, care a combinat mai multe forme de expresie teatrală, actoria a fost combinată cu pantomimă, dans teatral și teatru fizic. Temele consacrate ale piesei shakespeariene au fost exprimate printr-un mimetism grotesc – cu măști, muzică modernă, ritmuri de club și de foarte multe elemente de corporalitate.

S-a dorit a fi un spectacol energic, ancorat în realitățile contemporane. Și așa a și fost. O interpretare originală în viziunea celebrului coregraf -scenograf Hugo Wolff.

„Romeo și Julieta”, cea mai cunoscută poveste de dragoste din lume, care se poate întâmpla oricui, oriunde… Un spectacol de teatru-dans construit în jurul dragostei juvenile, pasionale, pline de aventură şi erotism. Coregraful Hugo Wolff a reușit  să reliefeze un univers violent, uneori degradant, dar care explodează într-o tandrețe aparte, imaginea sensibilă a substratului profund care se naște în urma durerii traumelor din copilărie. Un spectacol care arată că pentru noi trăirile și gesturile personajelor sunt mai importante decât toate hologramele și programele existente, de aceea susținem pariul cu divinitatea vrând să demonstram că relațiile interumane, compasiunea, idealurile supreme nu sunt niște himere controlate prin satelit sau drone, ci lucruri palpabile, reale, pline de sentimente, cu atât mai necesare pentru o societate sănătoasă și civilizată. Romeo şi Julieta, acești îndrăgostiți sublimi şi eterni, ce distrug barierele, sfâşie plasa complicată și complexă a convențiilor și normelor şi deschid o breșă către libertatea individuală. Prin dragoste, prin exasperanta ei imposibilitate, ceva deosebit şi mai presus de lume se deschide şi arde.

Regia, coregrafia, scenografia: Hugo Wolff

Muzica: Dan Caras

Distribuția: Florin Oros (Romeo), Alina Gavozdea (Julieta), Diana Câtănescu (Doica), Diana Duțu (Rozalinda), Alexandra Popa (Doctorița), Ana Drăgan (Ducele 1), Andreea Pânzariu (Ducele II), Bogdan Miron (Preot); Sabrina Bărbulescu, Ingrid Metz, Silvana Vlad. Raluca Cristea, Erika Hera, Ana Maria Iorgovan (Cetățeni ai Veronei-Pacienți).

Așadar, o viziune şi o interpretare inedită a unei piese shakespeariene celebre, apreciată și aplaudată îndelung de publicul numeros care a umplut aseară sala de spectacole a Casei Sindicatelor.

leave a reply