Târgoviște. Continuă modernizarea infrastructurii educaționale! Se lucrează la reabilitarea și modernizarea Grădiniței Nr. 2 cu program prelungit, dar și la alte unități școlare din municipiul reședință de județ.

Continuă modernizarea infrastructurii educaționale din municipiul Târgoviște!

Se lucrează intens la reabilitarea și modernizarea Grădiniței Nr. 2 cu program prelungit din municipiul reședință de județ, investiție în valoare de aproape 7 milioane lei, realizată prin PNRR.

Potrivit primarului Cristian Stan, care astăzi, alături de cei doi viceprimari, de administratorul public și de directoarea instituției, a efectuat o nouă vizită pe șantier, clădirea grădiniței va fi reabilitată în integralitate, vor fi schimbate ferestrele, acoperișul, vor fi refăcute instalațiile termice și electrice, iar cel târziu în februarie anul viitor preșcolarii se vor întoarce într-o „casă nouă”, care le va oferi condiții la standarde europene.

Nu este singura unitate de învățământ unde se lucrează la acest moment, primarul Cristian Stan a prezentat în cadrul unei conferințe de presă stadiul și a celorlalte investiții care privesc sistemul educațional.

„La Grădinița Nr.2 din municipiul Târgoviște administrația locală implementează un proiect important de renovare energetică a acestei unități de învățământ preșcolar. Tot aici a fost reabilitată și modernizată și Creșa Nr. 2, astfel încât, odată cu finalizarea acestei investiții, putem discuta de o întreagă locație reabilitată și modernizată. Valoarea investiției este undeva la șapte milioane de lei, lucrările vor fi finalizate la jumătatea lunii februarie a anului viitor, este o vacanță atunci și vrem să profităm de acest lucru pentru a aduce din nou copiii la această unitate. Deci, destul de curând, și vom avea aici o unitate la nivel european. Sunt convins că atunci când investiția va fi finalizată, copiii vor fi încântați, ca și cadrele didactice.

Pentru că tot discutăm de reabilitarea infrastructurii educaționale, de modernizarea ei, aș spune că în acest moment parcurgem cea mai importantă etapă din acest punct de vedere în contextul în care se lucrează la Școala Nr.9 ” Grigore Alexandrescu”, se lucrează la Grădinița Nr.3, la Grădinița Nr.14, de asemenea s-a finalizat licitația pentru completarea proiectului la Școala „Tudor Vladimirescu”, asta înseamnă că undeva în câteva zile vor fi reluate lucrările și acolo. Au fost depuse spre finanțare investiții importante cum ar fi Liceul „Constantin Brâncoveanu”, de asemenea Școala „Vasile Cârlova” cu cele două locații , deja cerere de finanțare depusă, totodată avem în pregătirea documentațiilor pentru Grădinița Nr.1, pentru Grădinița Nr.12, avem lucrări la „Voievodul Mircea” pe Programul de Consolidare Antiseismică, vor începe lucrări la Colegiul Economic „Ion Ghica”. Sunt foarte multe lucrări, investiții, posibil să mai fi omis dintre ele.

Cam tot ceea ce înseamnă infrastructură educațională nereabilitată până în acest moment face obiectul investițiilor pe care noi le avem, cele mai multe în faza de execuție sau în faza de licitație, iar altele în faza de pregătire a documentației”, a declarat primarul municipiului Târgoviște, Cristian Stan.

leave a reply