Măsuri luate în urma controalelor efectuate în trafic de către polițiști și inspectorii DSVSA, în contextul evoluției PRM (Pesta Micilor Rumegătoare)

Având în vedere noul context epidemiologic impus de confirmarea Pestei Micilor Rumegătoare (PRM) în România, pentru depistarea și descurajarea transporturilor clandestine, ilegale sau frauduloase cu animale vii, în data de 30.07.2024, reprezentanții DSVSA Dâmbovița au efectuat un control în trafic împreună cu reprezentanți ai IPJ Dâmbovița.

Cu această ocazie a fost depistată în trafic o autoutilitară înmatriculată în Județul Sibiu, în timp ce transporta două bovine adulte. În urma verificărilor,  deținătorul animalelor, domiciliat în Județul Brăila nu a putut prezenta niciun document sanitar veterinar din care să rezulte proveniența și statusul de sănătate al celor două bovine. De asemenea,  nu s-a putut realiza trasabilitatea animalelor, acestea nefiind înregistrate în Baza Națională de Date (BND) și  identificate.

În urma celor constatate, în conformitate cu legislația sanitară veterinară în vigoare, s-a dispus măsura uciderii celor două bovine și ecarisarea acestora, precum și sancționarea contravențională a deținătorului de animale, în  conformitate cu H.G. nr. 984/2005, cu modificările și completările ulterioare.

leave a reply