Directorul Regional al Biroului Agenției Universitare a Francofoniei (AUF) pentru Europa Centrală şi de Est, întâlnire cu rectorul Universității „Valahia” din Târgoviște, președintele Senatului universitar și prorectori. Discuții privind promovarea francofoniei în universitate, în comunitățile locale și în mediul antreprenorial.

Mohamed Ketata, Director Regional al Biroului Agenției Universitare a Francofoniei (AUF) pentru Europa Centrală şi de Est, vizită la Universitatea „Valahia” din Târgoviște! A fost întâmpinat de rectorul Universității, Corneliu Sălișteanu, de președintele Senatului universitar, Claudia Gilia, dar și de membri din echipa de conducere a universității.

Potrivit rectorului Universității, Corneliu Sălișteanu, discuțiile s-au axat pe dezbaterea unor subiecte actuale de mare interes pentru dezvoltarea francofoniei în Universitatea „Valahia” din Târgoviște, precum programul de burse „Eugen Ionescu”, programul de mobilități pentru studenți PIMEF în cadrul AUF, oportunitățile de cercetare, dar și de publicare a rezultatelor în limba franceză.

De asemenea, au fost purtate discuții privind obiectivele Agenției Universitare a Francofoniei, structurate în jurul a cinci axe strategice:

-Transformare digitală și guvernare universitară

-Capacitatea de angajare și antreprenoriat

-Rețele tematice și cooperare internațională

-Pregătirea formatorilor și inovarea pedagogică

-Cercetare și valorificare.

„Ca rector al universității, am subliniat importanța stabilirii unor repere în vederea colaborării cu AUF pentru promovarea francofoniei în universitate, dar și în comunitățile locale și în mediul antreprenorial”, a transmis rectorul Universității „Valahia” din Târgoviște, Corneliu Sălișteanu.

leave a reply