Senatorul Titus Corlățean, președintele Comisei pentru politică externă, întrevedere cu David Muniz, Însărcinatul cu afaceri a.i. al Statelor Unite ale Americii în România. Evaluări privind evoluția situației din Ucraina și din Republica Moldova/Transnistria.

Președintele Comisiei pentru politică externă a Senatului, Titus Corlățean, întâlnire importantă cu domnul David Muniz, Însărcinatul cu afaceri a.i. al Statelor Unite ale Americii în România.
În cadrul dialogului au fost abordate principalele concluzii în urma vizitei la Washington D.C. a senatorului Corlățean, din data de 4 mai a.c., în cadrul căreia a avut întrevederi cu senatorul Robert Menendez, președintele Comisiei pentru relații externe a Senatului Statelor Unite ale Americii, cu o serie de alți senatori democrați și republicani, cu atribuții în domeniul relațiilor externe și securității naționale precum și cu reprezentanți ai Departamentului de Stat al SUA.
Aspectele principale ale discuției s-au referit la evoluțiile de securitate din regiunea bazinul Mării Negre, care decurg din agresiunea Federației Ruse împotriva Ucrainei.
Au fost trecute în revistă ultimele evaluări legate de evoluția situației din Ucraina, precum și cele referitoare la Republica Moldova/Transnistria.
Președintele Comisiei de politică externă a Senatului României a confirmat invitația adresată omologului său, senatorul Robert Menendez, președintele Comisiei pentru relații externe a Senatului Statelor Unite ale Americii, de  a efectua o vizită oficială în România, în cursul acestui an, invitație care a fost în principiu acceptată anterior de demnitarul american.
Totodată, cei doi interlocutori au subliniat necesitatea marcării, din punct de vedere politic, la un nivel corespunzător, a aniversării, în cursul anului 2022, a 25 de ani de la semnarea Parteneriatului Strategic între România și Statele Unite.

leave a reply