Veste extraordinară pentru viitorul infrastructurii rutiere din Dâmbovița. Ministerul Transporturilor a lansat consultarea publică pentru proiectul Consiliului Județean privind centura orașelor Pucioasa și Fieni, ceea ce înseamnă încă în pas spre o promisiune împlinită în nordul județului.

Vești extraordinare pentru județul Dâmbovița! Proiectul Consiliului Județean Dâmbovița care privește dezvoltarea infrastructurii rutiere din zona de nord a județului prinde contur!

Ministerul Transporturilor și Infrastructurii a inițiat procedura de consultare publică cu privire la proiectul inițiat de Consiliul Județean Dâmbovița privind centura ocolitoare a orașelor Pucioasa și Fieni.

„Ministerul Transporturilor și Infrastructurii a inițiat procedura de consultare publică prevăzută de Legea nr. 52/2003 privind transparența decizională în administrația publică cu privire la:

-Proiectul de Hotărâre a Guvernului pentru aprobarea indicatorilor tehnico- economici aferenți obiectivului de investiții “Drum de legătură la drumul național DN 71 pentru asigurarea optimizării traficului rutier și accesibilității în zonele urbane ale orașelor Pucioasa și Fieni”, județul Dâmbovița

Toți cei interesați sunt invitați să transmită propunerile, sugestiile, opiniile cu valoare de recomandare privind proiectele de acte normative în condițiile prevăzute în anunțurile ce pot fi accesate la https://bit.ly/anunturi  proiecte MTI”, se specifică într-un comunicat remis de Ministerul Transporturilor și Infrastructurii.

Drumul are lungime de 14,66 km, iar valoarea estimată a întregului proiect, reieșită din studiul de fezabilitate, se ridică la 143.000.000 de euro.

Traseul urmărește cursul râului Ialomița pe aproape întreaga sa lungime, cu excepția porțiunii dintre KM7 și KM11, care ocolește comuna Moțăieni. Punctul de reintrare în DN71 este la ieșirea din Fieni, în comuna Buciumeni.

La capetele traseului, sunt prevăzute noduri rutiere pentru a se asigura toate relațiile de deplasare, însă vor fi și două noduri intermediare: unul care va permite legătura cu DC136A, în Pucioasa, și un altul care face legătura cu DN71, la intrarea în Fieni.

Platforma drumului are o lățime totală de 21,50 m și este compusă din:

– bandă mediană cu o lățime de 3,00 m (2×1,50 m);

– parte carosabilă, lățime 7,00 m (2 benzi pe sens de 3,50 m fiecare);

– benzi de încadrare 1,50 m (2×0,75.);

– acostamente 3,00 m (2×1,50m);

– parapet metalic de protecție 2,00 m (2×1,00 m);

– 17 pasaje, poduri și punți pietonale.

leave a reply