Un an de succes economic la Parcul Industrial Moreni. Managerul Gabriel Purcaru despre „rețeta” pentru cele mai bune rezultate: muncă în echipă, implicare, viziune

Performanță managerială, viziune occidentală aplicată în țara natală, implicare! Cam asta ar fi ”rețeta” pentru succes economic, o ”rețetă” care, din fericire, este aplicată la cel mai de succes Parc Industrial din Dâmbovița, cel de la Moreni!

De la 800 de angajați și 41 de investitori, la peste 1000 de salariați și 52 de societăți și extindere, pentru a putea răspunde cererilor, este de departe o performanță extraordinară.

O echipă de conducere și un manager implicat, atenți la orice nevoi ale investitorilor și ale salariaților, deschiși la propuneri noi și cu un obiectiv clar: crearea de locuri de muncă extrem de necesare în Dâmbovița, dar și în județele vecine.

„Eu sunt în funcția de director al Parcului Industrial Moreni din martie 2021. La acel moment aveam un număr de aproximativ 800 și ceva de angajați, astăzi sunt peste 1000 și sper ca în viitorul apropiat, adică în două, trei luni să avem peste 1100. Obiectivul principal, avut chiar de la începutul mandatului, l-a reprezentat și îl reprezintă în continuare crearea locurilor de muncă. De asemenea, am reușit să creștem și numărul societăților din cadrul parcului, de la 41 la 52 astăzi. Toate aceste lucruri nu mi se datorează în întregime mie. Eu sunt un om de echipă și când spun o echipă mă refer la susținerea pe care o am la nivelul Consiliului Județean Dâmbovița, dar și la colegii mei de aici, din cadrul parcului, oameni profesioniști”, a declarat managerul Parcului Industrial Moreni, Gabriel Purcaru.

Cât a fost de dificil să se ajungă aici, mai ales că, din punct de vedere economic, criza sanitară generată de pandemia de COVID-19, iar apoi invazia rusă în Ucraina sunt provocări incredibile pentru afaceri și tot ce are legătură cu investițiile? La acestea se adaugă lipsa forței de muncă – un fenomen care, manifestat în toată țara, a forțat investitorii să apeleze la angajări din afara granițelor:

„Lucrurile nu au fost deloc ușoare, mai ales că am trecut printr-o perioadă grea sanitară și economică, însă important e să-ți propui anumite lucruri, iar dacă faci asta, dacă muncești sigur o să și reușești.

Având în vedere că suntem un parc industrial, oricine vine să investească aici beneficiază de foarte multe facilități. De exemplu, legea parcurilor industriale prevedere faptul că societățile de aici, din interior, nu plătesc taxe și impozite pe clădiri, un beneficiu foarte, foarte mare. În al doilea rând, au la dispoziție toate utilitățile, apă, canal, energie electrică și așa mai departe. Noi suntem foarte atenți la nevoile investitorilor, din acest motiv, o dată pe lună am întâlnire cu aceștia pentru a sta de vorba, pentru a le afla nevoile, problemele, pentru ca împreună să găsim soluții. Chiar ieri am avut o astfel de întâlnire, iar majoritatea dintre ei au nevoie de forță de muncă, însă nu găsesc oameni.

Aceasta reprezintă o reală problemă, motiv pentru care în perioada imediat următoare, în cadrul societăților din interiorul Parcului Industrial Moreni, își vor face prezența lucrători străini. Iar pentru a veni în sprijinul societăților, îi vom ajuta cu spații de cazare pentru acești angajați.

Avem o clădire, căreia nu îi putem schimba destinația, așa că am hotărât să o amenajăm, iar cei veniți de peste hotare, să locuiască aici”, a mai explicat managerul Parcului Industrial Moreni.

leave a reply