Premieră absolută în Dâmbovița și în România: Clinică medicală modernă, în incinta Parcului Industrial Moreni, investiție posibilă grație unei colaborări de excepție între managerul MPI, Gabriel Purcaru, președintele CJD, Corneliu Ștefan și investitorul Gigi Matei. VIDEO

Premieră la Parcul Industrial Moreni! Astăzi, după 9 luni de la demararea proiectului, a fost tăiată panglica inaugurală la clinica medicală, singura investiție cu profil medical din România care se realizează în incinta unui parc industrial.

Încă de la preluarea mandatului de manager al Moreni Parc Industrial (MPI), Gabriel Purcaru și-a propus să aducă societatea pe profit, să atragă investitori și să crească numărul locurilor de muncă, dar și să impună o viziune occidentală de dezvoltare, să „spargă barierele” și să aducă în Parc societăți economice a căror activitate să răspundă nevoilor atât a celor care își desfășoară activitatea în incinta MPI, dar și a comunității morenare și nu numai. De aici și ideea de a aduce în Parcul Industrial o investiție privată dint-un domeniu extrem de important, mai ales după provocările ultimilor doi ani de pandemie: domeniul sanitar.

Cu o puternică susținere din partea conducerii Consiliului Județean Dâmbovița, cu sprijinul financiar al lui Gheorghe Matei, care și-a dorit să lăsa ceva în urma lui, o investiție care să vină în întâmpinarea nevoilor oamenilor din zona Moreni și nu numai, iată că s-a ajuns la momentul tăierii panglicii inaugurale la clinica de cardiologie care va funcționa în incinta Parcului Industrial. Unitatea medicală are trei specializări, cardiologie, chirurgie cardiovasculară și chirurgie vasculară, urmând ca pe parcurs paleta de servicii să fie extinsă. Clinica dispune de toate dotările, însă ea își va deschide cu adevărat ușile pentru pacienți săptămâna viitoare, atunci când administratorii acesteia vor intra posesia ultimului aviz din partea Casei de Asigurări de Sănătate, necesar pentru funcționare.

Managerul MPI, Gabriel Purcaru, speră ca următoarea investiție în premieră în incinta Parcului să fie construirea unei creșe, obiectiv care să se realizeze în colaborare cu Primăria Municipiului Moreni.

„Acest obiectiv a fost realizat în echipă cu președintele Consiliului Județean Corneliu Ștefan, căruia îi mulțumesc, în echipă cu Gigi Matei, care a avut bunăvoința de a face această investiție în interiorul Parcului Industrial Moreni. Vreau să vă spun că nicăieri în țară nu mai există o astfel de investiție, o clinică medicală, într-un parc industrial. Această clădire am cumpărat-o în anul 2021, în luna decembrie, lucrările au început în luna martie 2022, inclusiv cu partea de avizare, și în mai puțin de 9 luni am reușit să realizăm acest obiectiv. Valoarea totală a investiției este de 1 milion lei. (…) Această clădire, cumpărată în 2021, are o suprafață de aproximativ de 1000 metri pătrați și am achiziționat-o și cu suprafața de teren aferentă, de 2400 mp, iar în acest moment funcționează 3 cabinete în interiorul clinicii, un cabinet de chirurgie vasculară, unul de chirurgie cardiovasculară și unul de cardiologie. Cu siguranță în perioada următoare ne vom extinde cu mai multe specializări…

Sper ca beneficiind și de ajutorul primarului municipiului Moreni, să găsim împreună o formă de colaborare, să realizăm și o creșă în această clădire, pentru că, astăzi, în interiorul Parcului Industrial Moreni își desfășoară activitatea peste o mie de angajați, vecini cu noi, la Automecanica, mai sunt aproximativ 400 de angajați și cred că o creșă ar fi foarte benefică. Sunt sigur că împreună vom găsi o soluție și vom realiza acest obiectiv”, a declarat managerul Moreni Parc Industrial, Gabriel Purcaru.

După experiența medicală trăită în urmă cu 12 ani, atunci când a suferit o operație pe cord, Gigi Matei și-a dorit să investească într-o clinică medicală, iar astăzi ne-a mărturisit să decizia de a deschide o unitate medicală în Parcul Industrial Moreni a luat-o după ce l-a cunoscut pe tânărul manager al Parcului și a văzut dorința acestuia de a face lucruri bune nu numai pentru salariații societăților comerciale care își desfășoară activitatea în incinta MPI, ci și pentru locuitorii din zona Moreni.

„Mulțumesc tuturor, dar în primul rând acestui brav tânăr datorită căruia am decis, la vârsta mea, de 70 de ani, să investesc în această clinică, pentru că pe primul plan trebuie să fie sănătatea… Dacă ai sănătate le faci pe toate. Ce m-a determinat să fac această clinică?! În primul rând am găsit înțelegere și și pricepere la medicii pe care i-am cunoscut în decursul a 12 ani, de când eu însumi am fost operat pe cord, după ce am muncit, fără concediu, în Combinatul Siderurgic la Galați, plecat de la IMUT… Mi-am dorit întotdeauna să rămână ceva în urma mea. N-am să mă las, n-o să mă opresc aici, o să mai fac și o să mai las și alte lucruri în urma mea. Vă asigur de asta… Mulțumesc lui Gabi Purcaru, pentru că oameni ca el sunt puțini, care, la fel ca și mine, își dorește să română ceva în urma lui, pentru că funcțiile nu sunt bătute în cuie… Dumnezeu să fie alături de noi toți!”, a declarat Gigi Matei, investitor, administratorul CordLex

Prezent la evenimentul de inaugurare, primarul municipiului Moreni, Constantin Dinu, i-a felicitat pe toți cei implicați pentru această investiție extrem de importantă pentru comunitate și și-a arătat deschiderea pentru construirea unei creșe în incinta Parcului Industrial.

„Sunt onorat că particip la această inaugurare, îl felicit pe Gigi Matei pentru tenacitatea și ambiția de care a dat dovadă. Cu mult timp în urmă a venit la mine și mi-a propus ca o investiție de genul acesta să fie deschisă în spitalul din Moreni, tocmai pentru a avea adresabilitate întregului oraș. După discuțiile pe care le-am avut, devizul se încheia undeva la 500.000 de euro, iar pentru municipiul Moreni era foarte greu să pună la dispoziție o astfel de sumă, dar am rămas deschis unei colaborări dacă voi identifica o axă care îmi va permite să fac dotare de care este nevoie pentru o asemenea investiție… Dar iată că s-a găsit o altă formulă. Îi felicit că au venit în Moreni, felicit Consiliul Județean și Parcul Industrial, pentru că au avut deschidere pentru astfel de activitate, atipică față de activitatea din Parcul Industrial. Am reținut problema cu creșa, vom analiza dacă este necesar și dacă vom putea să facem și aici un corp de creșă…”, a declarat Constantin Dinu, primarul municipiului Moreni.

Toți cei implicați în acest proiect au fost felicitați și de președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, care a dat asigurări că va susține în permanență asemenea investiții pentru că sănătate dâmbovițenilor este prioritatea zero a conducerii CJD.

„Pentru noi, pentru județul Dâmbovița, pentru Consiliul Județean, este un eveniment deosebit… Asemenea investiție este unică în România, este prima dată când într-un parc industrial se investește într-o clinică medicală. Mulțumesc investitorilor pentru efortul pe care l-au făcut pentru realizarea acestei investiții, mulțumesc personalului medical pentru tot ceea ce au gândit în această locație, mulțumesc și directorului Parcului Industrial Moreni, Consiliului de Administrație, pentru că au venit cu această idee… Atunci când au solicitat resursele pentru achiziționarea acestei clădiri am spus din primul moment DA, am crezut în această investiție… În ultimii doi ani, prioritatea zero a noastră, a Consiliului Județean, este, și va rămâne, sănătatea dâmbovițenilor. Această clinică nu se adresează doar salariaților din Parcul Industrial, ci tuturor locuitorilor, în principal, din zona Moreni, unde avem aproape 60.000 de dâmbovițeni”, a declarat președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan.

La eveniment au mai participat: Antonel Jîjîie, vicepreședintele Consiliului Județean Dâmbovița, Cristian Avanu, administratorul public al județului Dâmbovița, inspectorul școlar general Ileana Nicolaescu, primari din localitățile învecinate, salariați ai Parcului Industrial Moreni, consilieri județeni, reprezentanți ai Bisericii și ai Casei Județene de Asigurări de Sanatate Dâmbovița.

 

leave a reply