Proiect de 64 milioane lei nerambursabili depus de Consiliul Județean Dâmbovița. Mobilier și dotări de ultimă generație pentru 60 de unități de învățământ, Palatul Copiilor și Clubul Sportiv Școlar Târgoviște

60 de unități de învățământ din 52 de localități dâmbovițene, dar și Palatul Copiilor și Clubul Sportiv Școlar Târgoviște vor fi dotate cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale, cu bani europeni, prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Consiliul Județean Dâmbovița a întocmit un proiect eligibil pe fonduri europene, acesta a fost adoptat astăzi cu unanimitate voturi de consilierii județeni, în cadrul ședinței de plen a forului administrativ județean, iar administrația județeană este pregătită să facă rapid următorul pas pentru aducerea banilor europeni în județ.

Valoarea totală a proiectului, de care vor beneficia 23.000 de elevi, se ridică la aproximativ  65.000.000 de lei.

Astfel, vor fi dotate:

-927 de săli de clasă cu echipamente digitale;

-838 clase și 34 de laboratoare de științe – cu mobilier și materiale didactice;

-34 de laboratoare de științe – cu echipamente digitale.

Vor fi achiziționate:

-900 table interactive;

-1.700 sisteme Desktop + Monitor/AII-In-One/Laptop;

-950 sisteme de sunet;

-900 multifuncționale;

-900 camere videoconferință;

-100 routere Wi-Fi;

-100 softuri educaționale/alte echipamente IT;

-900 scannere portabile;

-350 dispozitive și echipamente tehnologice.

Se vor înființa:

-8 laboratoare de informatică în școli;

-3 laboratoare de informatică în grădinițe;

16 laboratoare de științe;

-40 de cabinete psihopedagogice.

„Proiectul Consiliului Județean Dâmbovița – care va fi finanțat prin PNRR, Pilonul VI – Politici pentru noua generație, Componenta C15: Educație – este unul de referință pentru școlile și primăriile din județul nostru. Vom avea noi laboratoare de informatică și laboratoare de științe, dotate exact așa cum trebuie să fie o clasă modernă. De asemenea, vom achiziționa mobilier nou și materiale didactice pentru sute de clase și laboratoare de științe.

În proiect sunt cuprinse școli din: Aninoasa, Bărbulețu, Braniștea, Brănești, Buciumeni, Ciocănești, Cobia, Cojasca, Comișani, Conțești, Corbii Mari, Cornești, Costeștii din Vale, Crevedia, Dobra, Doicești, Dragodana, Gura Foii, Gura Ocniței, Gura Șuții, Hulubești, Iedera, I.L. Caragiale, Lucieni, Mătăsaru, Moreni, Moțăieni, Moroeni, Niculești, Nucet, Ocnița, Perșinari, Pietrari, Pietroșița, Potlogi, Produlești, Pucheni, Răscăieți, Râu Alb, Sălcioara, Șelaru, Șotânga, Tărtășești, Tătărani, Ulmi, Văcărești, Valea Lungă, Văleni, Vișina, Vișinești, Vulcana Băi, Vulcana Pandele, dar și CSS Târgoviște, Palatul Copiilor Târgoviște și Școala Gimnazială Specială Târgoviște

Mulțumesc tuturor pentru votul de astăzi!”, a transmis președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan.

leave a reply