În week-end, Crizantema de Aur la Târgoviște”

Festivalul National de Interpretare a Romantei si cel mai longeviv eveniment muzical al României deschide portile celei de-a 46-a editii, vineri, 18 octombrie, la Târgoviste. Pe parcursul celor 3 zile, pe scena vor urca personalitati de renume precum: Felicia Filip, Vlad Mirita, Matilda Pascal Cojocorita, Carmen Tanase si Adrian Paduraru. In plus, Teatrul National de Opereta “Ion Dacian” va pune in scena spectacolul de canzonete “Paris, mon Amour!”.
Ajuns la cea de-a 46-a editie, Festivalul Crizantema de Aur isi va intâmpina publicul din fosta Cetate de Scaun a Tarii Românesti cu momente artistice deosebite ale marilor artisti autohtoni, dar si internationali, cât si cu interpretari de suflet ale celor 14 concurenti veniti din toata tara si din Republica Moldova.
Prezentatorii evenimentului vor fi mult apreciatii actorii Adrian Paduraru si Carmen Tanase.
Marea soprana Felicia Filip este si in acest an presedinta juriului si va fi insotita in prezidiu de nume importante precum: tenorul Florin Georgescu, artistii Matilda Pascal Cojocarita si Gheorghe Turda, dirijorul Voicu Enachescu, actorul Boris Petroff, redactorul sef Radio România Cultural Sorina Goia.
Prima seara ii va aduce pe scena pe apreciatii tenori Vlad Mirita si Florin Georgescu, cât si pe Matilda Pascal-Cojocorita, artista indragita a muzicii populare. Tot in aceasta seara, câstigatorul de anul trecut al Marelui Trofeu, Gheorghe Leordan, va interpreta romante cu parfum de crizantema. A doua seara de festival va continua cu momente oferite de artisti internationali ce vor interpreta genuri muzicale inrudite romantei, precum canzonete din Italia, fado din Portugalia, flamenco din Spania, romanta ruseasca, ungureasca si ucraineana.
Gala Laureatilor Crizantema de Aur 2013 va avea loc duminica, 20 octombrie si va incânta publicul cu un spectacol deosebit de cantonete, pus in scena de Teatrul National de Opereta “Ion Dacian”: “Paris, mon Amour!”. Productia Teatrului de Opereta invita spectatorii intr-o cafenea de pe o strada pariziana, unde sub lumina felinarelor, acestia vor asista la o serie de povesti despre dragoste, arta, seductie si frumos.
Pe durata festivalului, Casa de Cultura a Sindicatelor din centrul fostei Cetati de Scaun a Tarii Românesti va fi imbracata in haine de sarbatoare, celebrând natura, intr-o imbinare armonioasa cu voci de aur si parfum de crizantema.
Biletele pot fi achizitionate de la Casa de Cultura a Sindicatelor din Târgoviste si de la Teatrul Municipal si au preturi cuprinse intre 40 si 100 de lei.
Organizatorii acestei editii sunt Primaria Municipiului Târgoviste, Consiliul Local Târgoviste, Teatrul Municipal, cu sprijinul Consiliului Judetean Dâmbovita.
Sponsor oficial: KRUK
Sponsori: Banca Transilvania, Sonorom, Rondocarton, Valleriana Med.
Partenerii media ai evenimentului sunt: MDI TV, Columna TV, Radio Romania Cultural, Agerpres, Revista Tango, Puterea, Revista Ioana, Eva.ro, Romanialibera.ro, Port.ro, Dambovita24.ro, Incomod-media.ro, Gazetadambovitei.ro, Damboviteanul.com, Radio Minisat, Dambovitanews.ro, Oficialmedia.ro, Ziarul Dâmbovita, Digi TV, Partener TV, Radio Cluj, Infotgv.ro

leave a reply