Deputat Radu Popa: Aniversăm 65 de ani de când România a devenit parte a UNESCO. În cele peste șapte decenii de existență, misiunea UNESCO a primit din partea comunității internaționale misiuni noi, conectate cu vocația sa de protector al valorilor umane fundamentale

România marchează astăzi 65 de ani de la aderarea la UNESCO.

La 27 iulie 1956, România devenea membră a Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru Educaţie, Ştiinţă şi Cultură (UNESCO), constituită la 16 noiembrie 1945, la Paris.

Cu această ocazie, la Opera Română este organizat un eveniment aniversar, care include expoziţii de fotografie şi artă plastică, prezentarea unor minidocumentare cu obiectivele de patrimoniu UNESCO de pe teritoriul ţării noastre, precum şi un concert al Corului Madrigal.

La evenimentul aniversar participă și deputatul PSD de Dâmbovița, Radu Popa, care a și transmis un mesaj cu ocazia acestui moment extrem de important pentru țara noastră.

„România sărbătorește azi 65 de ani de prezență în UNESCO, principala structură din sistemul Națiunilor Unite dedicată păcii, cooperării internaționale și dezvoltării prin educație, cultură și știință, după cum găsim scris pe siteul oficial al organizației.

În 1956, România a devenit parte a acestei Organizații, așadar în 2021 aniversăm 65 de ani de activitate în structurile sale.

În cele peste șapte decenii de existență, misiunea UNESCO a devenit tot mai complexă, a evoluat odată cu schimbările societății și cu frontierele cunoașterii, primind din partea comunității internaționale misiuni noi, conectate cu vocația sa de protector al valorilor umane fundamentale. Recunoașterea și apărarea patrimoniului cultural material și non-material, asigurarea dreptului universal la educație și mai ales educația pentru dezvoltarea durabilă, conservarea patrimoniului natural al planetei, deschiderea accesului la informația științifică, formularea principiilor etice ale dezvoltării științifice și tehnologice, apărarea principiului sportivității și al competiției oneste prin respectarea convenției antidoping, implicarea societății civile și a științelor socio-umane în dezbaterile privitoare la viitorul umanității sunt numai câteva dintre cele mai cunoscute misiuni și programe pe care UNESCO le consideră astăzi prioritare”, a transmis deputatul PSD Radu Popa.

leave a reply