Deputat PSD Radu Popa: „Am votat legea Bugetului de Stat și a Bugetului asigurărilor sociale și m-am bucurat că acesta este construit în jurul conceptului de patriotism economic pe care îl susțin puternic și eu. Sunt prevăzute resurse record pentru investiții și se finanțează măsuri pentru creșterea nivelului de trai”

Plenul reunit al Parlamentului a adoptat, miercuri, 14 decembrie, proiectul bugetului de stat pe 2023 și bugetul asigurărilor sociale. S-au înregistrat 251 voturi „pentru”, 115 „împotrivă” şi trei abţineri.

Toți parlamentarii PSD Dâmbovița au votat proiectul de buget, ba chiar au reușit să treacă un amendament extrem de important pentru județul Dâmbovița, o alocare de 2,5 milioane lei pentru achiziționarea unui apparat angiograf necesar Secției de Cardiologie a Spitalului Județean de Urgență Târgoviște, secție care se află în plin proces de reabilitare, modernizare și extindere cu fonduri de la Consiliul Județean Dâmbovița.

Potrivit deputatului Radu Popa proiectului bugetului de stat pe anul 2023 echilibrat, care sprijină investițiile, dar care protejează și nivelul de trai al populației vulnerabile. Este un buget construit în jurul conceptului de patriotism economic.

„Am votat legea Bugetului de Stat și a Bugetului asigurărilor sociale și m-am bucurat când ministrul de Finanțe a afirmat că Bugetul este construit în jurul conceptului de #patriotismeconomic pe care îl susțin puternic și eu.

În bugetul pe anul 2023 al României sunt prevăzute resurse record pentru investiții- 7,2% din PIB (112 mld lei) și se finanțează măsuri pentru creșterea nivelului de trai.

Printr-un amendament convenit cu președintele CJ DB, Corneliu Ștefan, toți parlamentarii PSD DB am susținut și am primit 2.500.000 lei pentru achiziționarea unui aparat angiograf la Spitalul Judetean Dâmbovița. Aparatul măsoară si localizează venele îngustate prin care sângele e obstrucționat să ajungă la inimă. O șansă în plus poate însemna o viață!

Este un buget pentru dezvoltare, nu de austeritate! Prin buget se alocă resurse record pentru investiții – 7,2% din PIB (112 mld. lei), se finanțează măsuri pentru creșterea nivelului de trai. Mai mult, bugetul contribuie la stabilizarea macroeconomică și la ușurarea poverii facturilor mărite și a creșterii prețurilor. PSD a croit un buget național în care economia să meargă și mai bine, să se facă investiții și oamenii să aibă siguranța locului de

Este un buget menit să protejeze nivelul de trai al populației vulnerabile

Peste 12 milioane de români vor beneficia de creșteri de venituri (creșteri de pensii, salarii, alocații, burse, indemnizații plus ajutoare de alimente si pentru facturi). Pachetul de protecție socială ”Sprijin pentru Români”, pentru categoriile vulnerabile, gândit de PSD se ridică la 16 miliarde de lei!

Este un buget care susține măsuri de combatere a prețurilor nesimțite!

Inflația se va reduce la 8% în 2023, la jumătate față de nivelul actual, în principal datorită schemei de plafonare/reglementare a prețurilor la energie și gaze impusă de PSD.

Este un buget de reindustrializare a României! Stimulii pentru populație si companiile care produc si creează locuri de muncă, reprezintă peste 8% din PIB de 4 ori mai mult decât au făcut-o guvernările de dreapta anterioare, Cîțu și Orban.

Este un buget ca însănătoșește finanțele publice românești după dezastrul guvernărilor de dreapta!

Deficitul bugetar (ESA) se va reduce la 4,4% din PIB, datoria guvernamentală va scădea la 47,3% din PIB în 2023. La preluarea guvernării, în 2021, deficitul bugetar ajunsese la 7,1% din PIB iar datoria guvernamentală 48,9% din PIB.

Este un buget bazat pe politici si programe în care spunem românilor exact unde se duc impozitele și taxele plătite!

Bugetul pe 2023 este construit pe 233 programe, din care 221 sunt finanțate din bugetul de stat, 6 prin bugetul Casei Naționale de Asigurări de Sănătate și 6 prin Bugetul de asigurări sociale de stat.

Este un buget cu puternic sprijin pentru Sănătate și Educație!

La Educație alocăm 3,2% din PIB, plus 6 miliarde lei față de anul 2022.

La Sănătate: Limita aprobată în Guvern pentru Ministerul Sănătății pe anul 2023 este mai mare cu 36%, cu încă 5,106 miliarde de lei , comparativ cu anul 2022.

Este un buget care respectă angajamentele față de partenerii NATO și pentru a asigura securitatea apărării României. 38,8 miliarde lei alocați pentru Apărare, 2,5% din PIB.

De asemenea, este un buget de dezvoltare bazat pe 10 piloni:

  1. Investitiții și Crearea de Locuri de Muncă;
  2. Portejarea populației vulnerabile;
  3. Fabricat în România;
  4. Cumpără Românește
  5. Patriotism economic;
  6. Stimularea capitalului autohton;
  7. Respectarea angajamentelor față de Comisia Europeană, FMI și agențiile de rating, NATO;
  8. Stoparea risipei;
  9. Stoparea guvernării pe datorie;
  10. Accelerarea absorbâiei de fonduri europene”, a transmis deputatul PSD Radu Popa.

 

leave a reply