ATOP Dâmbovița iese din tipare pe final de an. Prima ședință, sub conducerea lui Liviu Vasilescu, desfășurată în teritoriu, la Moreni.

Autoritatea Teritorială de Ordine Publică (ATOP) „sparge gheața” pe final de an și face un pas important în demersul de a se apropia mai mult de comunitate și de problemele cu care confruntă aceasta.

Întâlnirea de lucru a membrilor ATOP din luna decembrie a avut loc astăzi la Moreni, în sala de ședințe a Primăriei, aceasta fiind prima ședință organizată în teritoriu sub conducerea consilierului județean Liviu Vasilescu.

ATOP este autoritatea teritorială de ordine publică care asigură, prin activitatea sa, reprezentarea și promovarea intereselor comunității în scopul asigurării unui climat de siguranță și securitate publică.

Evenimentul a debutat cu prezentarea de către reprezentanții instituțiilor de ordine publică (Poliție, Pompieri, Jandarmerie și Poliție Locală) din zona Moreni, și nu numai, a bilanțurilor cu activitățile derulate în ultima perioadă pentru asigurarea unui climat de siguranță în comunitate și protejarea populației, iar la final s-au tras o serie de concluzii menite să îmbunătățească activitatea Autorității Teritoriale de Ordine Publică.

„De ce am ales să facem prima ședință în teritoriu la Moreni? Fiindcă este a doua localitate ca și rang, ca și populație din județul Dâmbovița și mi-am propus în cadrul mandatului de președinte al Autorității Teritoriale pentru Ordine Publică să fim cât mai aproape de cetățeni, de comunitate, de problemele acestora, pentru că siguranța și ordinea publică mă interesează în mod special, siguranța dâmbovițenilor și a morenarilor mă preocupă îndeosebi”, a transmis președintele ATOP Dâmbovița, Liviu Vasilescu.

La această ultimă întâlnire din an a ATOP au fost invitați și primarii din localitățile limitrofe municipiului Moreni, consilieri locali și județeni, prefectul județului, președintele Consiliului Județean și, pentru prima oară, și reprezentanți ai mass-mediei locale.

Atât președintele CJD, Corneliu Ștefan, cât și prefectul Claudia Gilia, a asigurat conducerea și membrii ATOP de întreg sprijinul și le-a cerut acestora să continue să desfășoare ședințele în localități din județ, inclusiv în mediul rural, pentru că dezbaterea problemelor „la firul ierbii” arată deschiderea Autorității către comunitate, dar și dorința acesteia de a comunica mai mult și de a găsi soluții la necazurile cu care se confruntă dâmbovițenii.

„În calitate de fost membru ATOP, vă spun că aceste întâlniri sunt de dorit să se întâmple și sunt benefice pentru comunitate. Mă bucur că ați invitat și primarii din această zonă pentru că astfel puteți afla cu ce probleme se confruntă în comunitate. Din ceea ce am văzut până acum, observ că există o colaborare între dumnealor și conducerile de arme din județ. Este foarte bine să preluați problemele de la firul ierbii pentru a găsi soluții la acestea. Am auzit foarte multe cifre în seara aceasta. ele reprezintă o realitate, în spatele lor se află însă și foarte multă muncă, implicare din partea autorităților. În același timp, așa cum știți, dumneavoastră, comandanții de arme, așa cum vă cer de fiecare dată, vă cer vigilență, să fiți prezenți în mijlocul comunităților, nu doar acum, în perioadele de sărbători când sunt zile mai aglomerate, ci tot timpul. Pentru că s-a vorbit aici de prevenție. Da, e foarte importantă dacă reușim să realizăm acțiuni de prevenire, să reducem numărul acțiunilor care ies din cadrul legal. Va solicit exigență solicitării în aplicarea dispozițiilor legii, nimeni nu face rabat de la ce înseamnă litera și spiritul legilor”, a transmis prefectul județului, Claudia Gilia.

„După aproape un an și opt luni zile, este prima ședința pe care o aveți în teritoriu și cred că este de bun augur să ieșim în teren pentru că trebuie să fim mai aproape de cetățeni. Această întâlnire a fost organizată la inițiativa lui Liviu Vasilescu după discuția pe care am avut-o acum două săptămâni, atunci am decis să ieșim un teritoriu pentru a fi mai aproape de cetățeni. Consiliul Județean Dâmbovița are 6 reprezentanți, aleși locali, 6 consilieri județeni și trei reprezentanți la dispoziția președintelui care fac parte din ATOP. Am ascultat cu mare atenție ceea ce ați prezentat că mai devreme, înțeleg că pe această zonă lucrurile stau foarte bine, chiar toți ați transmis mesaje de colaborare și nu aveți probleme cu autoritățile locale, cu Primăria Municipiul Moreni, cu primăriile din zona Moreni, dar cred că în 2023 trebuie să începem, în afară de aceste statistici pe care le prezentăm și sună foarte bine, cred că trebuie să prezentăm și să intrăm mai mult în subiect, să fim mai aproape de dâmbovițeni, iar împreună cu reprezentanții autorităților locale să identificăm probleme cu care se confruntă fiecare localitate.(…) Cred că aceasta Autoritate trebuie să fie mai vizibilă începând de anul viitor. Sunt convins că astăzi este un moment zero… Cred că următoarea întâlnire, în ianuarie, putem să o facem într-o localitate din mediul rural. Alături de doamna prefect, vom fi alături și vom sprijini cu tot ceea ce putem ATOP Dâmbovița”, a transmis președintele CJD, Corneliu Ștefan.

 

leave a reply