Agricultura ecologică începe să prindă „rădăcini” și în Dâmbovița

Produsele tradiționale din județul Dâmbovița se află în ultima perioadă la mare căutare în rândul consumatorilor, iar acest lucru i-a mobilizat pe agricultori care după ce au văzut că munca lor este din ce în ce mai apreciată au făcut eforturi să devină tot mai buni, mai performanți, iar produsele lor să fie de calitate superioară. De altfel, foarte mulți dintre agricultorii „care se respectă” au „aplicat” și au și reușit să obțină atestatul de producător tradițional, „patalama” în posesia căreia nu se intră deloc ușor, ci doar după ce producătorii îndeplinesc niște condiții riguroase. De asemenea, în ultima vreme și agricultura ecologică a început să câștige tot mai mult teren în județul Dâmbovița . În momentul de față în județ sunt 21 de producători, 16 apicultori, 4 procesatori și 4 comercianți care au ales să facă agricultură fără chimicale.

,,Ministerul Agriculturii încurajează agricultura ecologică și produsele tradiționale realizându-se, la nivel național, 80 de produse tradiționale atestate. Și noi, specialiștii Direcției Agricole Dâmbovița, convinși de beneficiile agriculturii ecologice și a produselor tradiționale susținem, încurajăm și promovăm acest tip de agricultură pentru ca aceasta să devină mai extinsă și să ofere produse tot mai diversificate, dar și la prețuri accesibile. În județul Dâmbovița sunt atestați tradițional doi operatori pentru produsele mușchiuleț montan, jumări de porc, mușchi zvântat, cașcaval afumat, cașcaval dospit, brânză de burduf.  În agricultura ecologică a județului sunt înscriși 21 de producători, 16 apicultori, 4 procesatori și 4 comercianți. Pot spune că în județul nostru avem un operator economic care livrează în București produse bio în magazine de top. Este vorba de un legumicultor, get-beget dâmbovițean, care are ferma la Mânăstirea Dealu (Ferma Șendrea)”, a declarat ing. Elena Alecu, purtător de cuvânt al Direcției Agricole Dâmbovița.

 

leave a reply