Ziua Victoriei Revoluției Române și a Libertății, marcată la Târgoviște.

Memoria martirilor dâmbovițeni ai Revoluției Române de la 1989, care prin jertfa și sacrificiul lor au eliberat România de sub dictatura comunistă și au schimbat cursul istoric al țării, cinstită astăzi la Târgoviște, în Piața Mihai Viteazul.

Astăzi, 22 decembrie, se împlinesc 33 de ani de la Victoria Revoluției Române din Decembrie 1989, iar momentul a fost marcat așa cum se cuvine de Instituția Prefectului și Garnizoana Târgoviște. La manifestări au participat liderii administrației publice locale și județene cât și parlamentarii din județ, dar și directorii instituțiilor centralizate și descentralizate din județ, revoluționari.

„Revoluția Română a fost momentul “Zero” al construirii României europene, libere și democratice.

În zilele din decembrie 1989, românii au pus punct unui regim criminal, fals și abuziv. Au ieșit în stradă fără să știe dacă se vor mai întoarce acasă sau dacă își vor mai revedea vreodată familia. Mulți și-au pierdut viața, dar și mai mulți au reînceput o viață nouă, într-o Românie nouă. Atunci au arătat adevăratul PATRIOTISM, nu cel practicat la festivitățile și defilările organizate de PCR.

Toți au început o viață nouă, indiferent dacă aveau 5, 30 sau 50 de ani. Au fost vremuri grele, dar prin toate eforturile și sacrificiile făcute de oamenii acestei țări, astăzi, noi toți, trăim într-o țară liberă, dezvoltată economic și, cel mai important, sigură și apărată de partenerii NATO.

Astăzi, datorită jertfei făcute de tinerii care au fost răniți sau au murit la Revoluție, putem să ne arătăm adevăratul PATRIOTISM prin ceea ce facem zi de zi, prin implicarea reală în viața publică, prin binele pe care îl putem face celor apropiați.

Dacă acum 33 de ani visele tinerei generații de atunci păreau imposibil de realizat, astăzi, generațiile născute după 1989 au mii de oportunități. Am certitudinea că generațiile viitoare vor fi cele care vor avea o viață mult mai bună decât au visat părinții noștri. Adevăratul PATRIOTISM este despre cum o generație se sacrifică pentru alta.

Cinste EROILOR!” (Prefect, Claudia GILIA)

După salutul Drapelului de Luptă, intonarea imnului naţional al României şi oficierea serviciului religios, s-au depus coroane și jerbe de flori la monumentul Eroilor de către reprezentanţii autorităţilor judeţene şi locale şi cei ai principalelor instituţii publice descentralizate, partide politice, asociații de revoluționari, instituții din subordinea MAI.

Ceremoniile s-au încheiat cu defilarea gărzii de onoare.

leave a reply