Ziua Porţilor Deschise” pentru copii de toate vârstele, la Jandarmeria Dâmboviţa.

Peste 200 de elevi şi preşcolari, însoțiți de părinţi și cadre didactice de la unități școlare din municipiul Târgovişte și localitățile Voinești și Băleni, au răspuns invitaţiei Insp“Z ectoratului de Jandarmi Judeţean Dâmboviţa, iar astăzi 2 aprilie a.c., au păşit pentru prima dată într-o unitate militară.

Timizi la prima vedere, copiii nu au stat prea mult timp deoparte şi, animaţi de curiozitatea specifică vârstei, au adresat întrebări şi au probat o parte din echipamentul pe care îl folosesc jandarmii în misiunile speciale și de asigurare a ordinii publice.

Aceștia au vizitat atelierele cu echipamentele folosite de jandarmii montani în misiuni de salvare, materialele specifice de protecție și intervenție, ținuta militară, mijloacele auto și au fost încântați de exercițiile demonstrative de autoapărarae, cu câinii de serviciu și de intervenție antiteroristă. Totodată, specialiștii în domeniul resurselor umane le-au prezentat elevilor de liceu condițiile privind o viitoare selecționare pentru școlile postliceale de subofițeri ale Jandarmeriei Române.

Întreaga activitate a avut ca scop familiarizarea copiilor cu privire la rolul, atribuțiile și misiunile jandarmilor dâmbovițeni.

Acțiunea „Ziua Porților Deschise” se înscrie în seria activităților dedicate sărbătoririi Zilei Jandarmeriei Române, instituție care pe data de 3 aprilie a.c. aniversează 174 de ani de la înființare.

Col. Mihai Matei, inspector şef al IJJ Dâmbovița: „Pe 3 aprilie se împlinesc 174 de ani de la înființarea Jandarmeriei Române. Ne-am bucurat de faptul că au fost prezenți atât de mulți copii, din mai multe localități din județul Dâmbovița. Am văzut că au fost foarte încântați de exercițiile prezentate de colegii noștri. Unora dintre ei le-am transmis că îi așteptăm să se facă jandarmi, este o meserie frumoasă, care merită făcută și vine întotdeauna în sprijinul cetățeanului.”

Claudia Gilia, prefectul județului Dâmbovița: „Este un moment de sărbătoare pentru această armă. Vreau să-i felicit, să le urez La mulți ani! Le mulțumesc pentru parteneriatul deosebit pe care îl au cu Instituția Prefectului. Sunt profesioniști, le doresc mult succes în activitatea pe care o desfășoară, pentru că o desfășoară în beneficiul cetățenilor. Sunt cei care ne asigură siguranța, alături de Poliție și de către ISU Dâmbovița, în fiecare zi.”

leave a reply