Vlad Miriță, 20 de ani de scenă. Orchestra Metropolitană București și invitați de marcă, ajutați și de un public minunat, au reușit să creeze o seară de neuitat la Zilele Cetății Târgoviște 2022.

Vlad Miriță a sărbătorit aseară, în cadrul „Zilelor Cetății”, 20 de ani de carieră, printr-un concert de neuitat!

După o pană de curent de aproape două ore, Vlad Miriță urca pe scena amplasată în zona Ruine din Parcul Chindia și îi anunța pe miile de oameni veniți să se bucure alături de el și de invitații săi pentru cele două decenii scurse de la debutul său pe scena de la Festivalul Mamaia, că, din motive tehnice, spectacolul se anulează, cerându-le scuze oamenilor pentru ceea ce s-a întâmplat… După ce așteptase aproape două ore începerea concertului și „hipnotizați” de dorința de a petrece o seară frumoasă alături de artiștii preferați, târgoviștenii au refuzat să audă anunțul artistului și s-au „încăpățânat” să nu plece acasă. Dirijorul Orchestrei Mitropolitane București, Daniel Jinga, care a înțeles rapid mesajul publicului, parcă mai numeros ca niciodată, i-a cerut lui Vlad Miriță să nu renunțe la spectacol și să-l continue „la rece” pentru că el și târgoviștenii merită, chiar dacă în condiții tehnice speciale, să se bucure împreună în acest moment extrem de important al carierei sale.

Așa că, glumindu-se pe seama situației, cu un microfon dat din mână-n mână între artiști, cu o scenă luminată atunci când a fost nevoie de lanternele telefoanelor târgoviștenilor, concertul a mers mai departe și în cele din urmă a fost unul…. MEMORABIL.

Rând pe rând, Iordache Basalic, Marcel Pavel, Paula Seling, Ozana Barabancea, Paul Ananie, Ana Cebotari, Gabriel Cotabiță și mulți alții, au urcat pe scenă și alături de Vlad Miriță au oferit târgoviștenilor un spectacol de zile mari, greu de uitat…

Publicul târgoviștean, deși au existat momente când nici măcar nu auzeau ceea ce interpretau artiștii sau orchestra, din cauza defecțiunilor tehnice, i-au tratat cu respect pe toți cei care au urcat pe scenă, au aplaudat, au cântat și s-au bucurat de fiecare moment petrecut alături de Vlad, târgovișteanul lor de care sunt mândri și pe care au dovedit că îl susțin și la bine, dar și în situațiile stânjenitoare (care se pot întâmpla oricui) precum cele de la concertul aniversar de aseară.

RESPECT publicului târgoviștean!

La mulți ani, Vlad Miriță!

Mulțumiri artiștilor care, deși în condiții „vitrege”, au oferit un spectacol MEMORABIL!

***

Tenorul Vlad Miriță s-a născut pe 02 August 1981 în oraşul Târgovişte.

A urmat studiile gimnaziale la Școala nr. 2, „I. Al. Brătescu-Voinești” şi a absolvit Liceul Voievodul Mircea, ambele din Târgovişte. În timpul anilor de liceu, urmează și cursurile Şcolii Populare de Arte „Octav Enigărescu” din Târgovişte şi, astfel, îşi începe aventura muzicală, pentru început ca membru al Corului „Armonia Valahă” condus de profesoara sa de canto, Mariana Luca. În aceiași perioadă, se alătură „Corului Bărbătesc Excelsior”, sub binecuvântarea Înaltpreasfințitului Nifon, Arhiepiscop şi Mitropolit al Târgovişte.

În 2001, se mută la Bucureşti şi începe învăţământul universitar la Academia de Studii Economice. În paralel, își urmează pasiunea și studiază în particular, mai bine de 10 ani, tehnică vocală cu regretatul Maestru Corneliu Fânăţeanu (fost solist şi Director al Operei Naționale Bucureşti). Încă din primul an al venirii sale in Capitală, este admis ca membru al Corului Naţional de Cameră Madrigal condus pe atunci de însuşi fondatorul său, Maestrul Marin Constantin. În anul 2002, cu o piesă compusă de colegul și prietenul sau Adrian Mocanu (tot din Târgovişte), câştigă Locul 1 „Secţiunea Interpretare”, la Festivalul Mamaia. La finalul anului 2002, lansează primul său album – „Steaua Mea” – împreună cu ROTON MUSIC. În 2004, reprezintă România la marele Festival Slaviansky Bazar din Belarus unde câştigă Premiul FIDOF.

După câţiva ani de studiu, este angajat solist al Operei Naționale din Bucureşti în perioada 2006-2014, scenă pe care a evoluat în roluri precum Arturo în „Lucia di Lammermoor”, Ismaelle în, „Nabucco”, sau Alfredo în „La Traviata”.

În anul 2008, câştigă Finala Națională și, alături de NICO, cu piesa, „Pe-o margine de lume”, compusă de Andrei Tudor, reprezintă România la Concursul International EUROVISION.

În 2011, este invitat de Casa Regală a României să cânte la Opera Națională în Concertul Aniversar dedicat Majestǎții Sale, Regele Mihai I, cu ocazia împlinirii vârstei de 90 de ani.

Pasionat de echitație și actorie, înfinţează în 2013, alături de Regizorul şi actorul Bogdan Jianu, Asociația Culturală „Lupii Albi”, asociație specializată în Spectacole de Reevocare Istorică.

În perioada 2010-2022, Vlad desfăşoară o complexă activitate artistică, numeroase spectacole muzicale, producții TV, spectacole de reevocare istorică, colaborări inedite cu trupe legendare precum IRIS sau PHOENIX, concerte şi duete alături de alți mari artişti români: Marcel Pavel, Monica Anghel, Paula Seling, Felicia Filip, Gabriel Cotabiță, Aurelian Temişan, Luminița Anghel, Nico, Loredana Groza, Delia, Adrian Daminescu, Laura Bretan, Ozana Barabancea, Adrian Naidin, Ionuț Fulea, Sebastian Stan etc.

De-a lungul timpului, pe lângă spectacolele susținute pe scenele din țară, tenorul Vlad Miriță a fost invitat în repetate rânduri în teatre şi săli de spectacol din Italia, Spania, Grecia, Turcia, Belgia, Anglia, Germania, Franța, Olanda, Norvegia, Rusia, Serbia, Belarus, Ucraina, Polonia, Republica Moldova, Coreea de Sud şi Portugalia.

 

leave a reply