Unii ar spune “Asta inseamna sa fii mafiot”. Vezi ce lefuri vor parlamentarii!

marire salariu parlamentari marire salariu parlamentari

Parlamentarii Romaniei le-au transmis sefilor lor ca vor salarii marite. Acestia isi doresc cel putin 12.000 de lei pe luna, fata de 5.000 de lei, cat incaseaza in prezent.

Tot scandalul a pornit dupa ce presedintele UNPR, Gabriel Oprea, a majorat salariul doar pentru 48 de demnitari, lucru facut in scurta perioada in care acesta a fost premier interimar.

In afara de Presedintele Romaniei si Primul Ministru, de marire au beneficiat si alti ministrii, sefii serviciilor si alti membrii ai birourilor permanente din Camera Deputatilor si Senat. Mai exact, 26 de senatori si deputati, in frunte cu cei doi presedinti Valeriu Zgonea si Calin Popescu Tariceanu, vor incasa pentru luna august, cate 19.055 de lei brut, adica aproximativ 14.000 de lei in mana. Acest lucru i-a enervat pe restul parlamentarilor care vor si ei mariri de salariu.

Se creează o discriminare şi… eu sunt un coleg ales de către colegii mei. Nu există nicio diferenţă între votul meu şi votul celorlalţi. E adevărat că activitatea mea este mult mai amplă, dar mi-am asumat acest lucru, mi-am aumat să reprezint Parlamentul României, Camera Deputaţilor în tot ceea ce înseamnă atribute stabilite prin regulament. Dacă facem acest lucru e ca şi cum într-o localitatea aş mări doar la primari salariul şi la ceilalţi angajaţi, funcţionari publici sau la conislieri locali nu le-aş mări, e ca şi când într-un spital numai directorului i-aş mări salariul şi celorlaţi medici şi asistente medicale şi brancardierii ar avea alt salariu. Din punctul meu de vedere trebuie rediscutată, mă simt într-un fel pus la colţ” a declarat Valeriu Zgonea, presedintele Camerei Deputatilor.

 

 „Toți bugetarii sunt prost plătiți, de aici trebuie să începem discuția, sunt unii care au furat startul, așa este, dar trebuie să vedem ce facem. Să-i plătim pe toți mai bine, așa cum trebuie, inclusiv pe parlamentari”, a declarat Marian Neacsu, liderul deputatilor PSD

Citeste si: Profesorii ar putea afla astazi daca le vor fi majorate salariile

leave a reply