„ULTIMUL ZBOR AL SOŢILOR CEAUŞESCU”

Complexul Naţional Muzeal „Curtea Domnească” Târgovişte va fi gazda lansării de carte „Ultimul zbor al soţilor Ceauşescu” scrisă de comandor în rezervă, Alexandru Popa. Vernisajul va avea loc luni, 25 noiembrie 2013, ora 1200 la punctul muzeal „Metamorfozele unui loc al memoriei” situat la fosta unitate militară 01417, Bulevardul Carol I, nr. 49.
Comandorul Alexandru Popa a ajuns în flotila prezidenţială în anul 1981. Primul zbor cu soţii Ceauşescu l-a executat în acelaşi an, de Paşti. Şi tot el a fost cel care a executat ultimul zbor al soţilor Ceauşescu, transportându-le trupurile neînsufleţite de la Târgovişte la Bucureşti. În decembrie 1989, Alexandru Popa era comandant de escadrilă de elicoptere la unitatea de aviaţie din Boteni. Momentele importante din decembrie 1989, trăite de Alexandru Popa, dar şi amintiri despre alte misiuni executate de comandor în timpul vizitelor lui Ceauşescu sunt relatate în cartea care va fi lansată în cadrul Complexului Muzeal “Curtea Domnească”.
Cartea „Ultimul zbor al soţilor Ceauşescu” evocă trăirile unui pilot în misiunea de Sfânta zi de Crăciun 1989, zi în care au fost împuşcaţi soţii Ceauşescu şi, apoi, peripeţiile pe timpul transportului cu elicopterul a trupurilor lor inerte. Sunt descrise unele misiuni de zbor cu elicopterul, executate de familia prezidenţială înainte de 1989, în vizite de lucru şi la vânătoare, precum şi tabieturile acestora.
Toate acestea sunt prezentate, într-un stil direct, concis şi clar, unele în premieră, şi nu în ultimul rând, sunt prezentate amintirile reale şi nealterate din viaţa şi devenirea unui pilot militar.

leave a reply