Triplă sărbătoare pentru județul Dâmbovița. Mesajul deputatului Corneliu Ștefan

Triplă sărbătoare pentru locuitorii de pe meleaguri dâmbovițene! Pe lângă faptul că anul acesta este unul eveniment din punct de vedere istoric, pentru că se împlinesc 100 de ani de la Marea Unire, Dâmbovița marchează și cinci decenii de la reînființarea sa ca județ, dar și 650 de ani de la prima atestare documentară.

„Anul Centenarului este unul deosebit pentru toţi dâmboviţenii. În afară de sărbătorirea a 100 de ani de la Marea Unire, marcăm 50 de ani de la reînfiinţarea judeţului Dâmboviţa, dar și din punct de vedere istoric sărbătorim 650 de ani de la prima atestare documentara a existentei județului in vremea domniei voievodului Vladislav I, nepot al întemeietorului Țării Românești, Basarab I. Este o mândrie pentru noi că trăim şi ne desfăşurăm activitatea economică, educaţională şi socială în acest spaţiu binecuvântat de Dumnezeu, încărcat de energii şi vibraţii ce vin din istorie, cu pământ mănos, cu oameni frumoşi şi harnici”, a declarat cu acest prilej parlamentarul dâmbovițean Corneliu Ștefan. Deputatul a ținut să amintească și importanta contribuție adusă la dezvoltarea județului nu numai de locuitorii săi, ci și de cei care, de-a lungul anilor, au condus destinele administrative dâmbovițene.

„O contribuție importantă a avut și Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, care „a fost şi este unul dintre cei mai importanţi ambasadori ai judeţului Dâmboviţa, implicat în toate proiectele economice şi culturale, factor de coeziune în comunitatea dâmboviţeană, spirit integru, luptător asiduu pe târâmul credinţei şi spiritualităţii”. Tot o importanță covârșitoare la recunoașterea județului a avut-o și o are în continuare Universitatea Valahia din Târgoviște.

„Judeţul Dâmboviţa şi Târgoviştea, ca fostă Cetate de Scaun a Ţării Româneşti, au devenit, în timp, prin implicarea unor factori responsabili, prin munca şi dăruirea cetăţenilor săi, o unitate teritorial-administrativă puternică, cu un bogat potenţial economic, cultural şi educaţional, prin crearea Universităţii Valahia şi a unui centru religios şi spiritual puternic dezvoltat în sânul Arhiepiscopiei Târgoviştei.

Acum, la ceas de tripla sărbătoare, trebuie să mulţumim celor care nu au precupeţit nici un efort pentru propăşirea acestor locuri, pentru dezvoltarea socio-culturală şi economică, pentru a duce până departe numele şi valoarea acestui judeţ şi a oamenilor care trăiesc şi muncesc.

Nu putem trece peste numele prefectului Antonel Jîjie, om dedicat administraţiei şi repectării legii. Amintesc şi de alţi doi prefecţi ai judeţului Dâmboviţa care au muncit pentru binele comunităţii: Ion Stan şi Victor Sanda.

Nu putem trece peste numele preşedinţilor Consiliului Judeţean, care, din 1990 încoace, au făcut tot ceea ce le-a stat în putinţă pentru dezvoltarea judeţului Dâmboviţa, pentru realizarea unor proiecte de anvergură în plan educaţional, social şi economic și pentru dezvoltarea județului nostru: Marius Mihălăchioiu, Romeo Popescu, Traian Novolan, Aurel Cucu, Gheorghe Ana, Florin Popescu, Adrian Ţuţuianu şi Alexandru Oprea.

Sunt oameni care au zidit, mai mult sau mai puţin, în funcţie de conjuncturile socio-politice, dar care au iubit şi iubesc acest judeţ. Tuturor, acum, în Anul Centenar al Marii Uniri, dar şi de împlinire a o jumătate de secol de existenţă a Dâmboviţei ca unitate teritorial-administrativă, le mulţumim!

Îi asigur, totodată, pe cetăţenii judeţului că, în calitatea mea de parlamentar, de om politic, de fiu al acestor meleaguri, dar și generatia din care fac parte, vom lupta întotdeauna pentru binele Dâmboviţei, pentru derularea proiectelor înaintașilor noștri cât și de proiecte noi care să aducă dezvoltare şi prosperitate continuă tuturor dâmboviţenilor!”, a declarat deputatul Corneliu Ștefan.

 

leave a reply