Trei jucători de la CSU Târgoviște și-au pierdut viața într-un accident rutier

Trei handbalişti ai clubului Sportiv al Universităţii Valahia din Târgovişte au murit duminică seara, într-un grav accident de circulaţie produs pe DN2, la ieşirea din Râmnicu Sărat. Alte cinci persoane, grav rănite, au fost transportate la spitale din Bucureşti.

Trei jucători de la CSU Târgoviște și-au pierdut viața într-un accident rutier

Un autotren plin cu cherestea s-a răsturnat peste un microbuz oprit pentru remedierea unor probleme la motor, în care călătoreau componenții echipei sportive CSU Târgoviște. În urma impactului trei jucători, Daniel Mandu (25 de ani), Daniel Pârloagă (20 de ani) și Robert Bucă (19 ani) au decedat. Antrenorul Aurel Iancu are fisură craniană. Alți zece pasageri ai microbuzului sunt răniți.

Formația din eșalonul secund se întorcea acasă după un meci pierdut la Vicovu de Sus, 27-35 cu CS Vicov Bucovina, din cadrul etapei a noua a campionatului.

Conform purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Buzău, George Creţu, din cele 11 persoane ajunse la spitalele din judeţul Buzău, şoferul autocamionului şi alte două persoane au fost externaţi după ce medicii au decis că viaţa nu le este pusă în pericol.

Alte cinci persoane aflate în microbuzul care staţiona pe marginea drumului pentru remedierea unei defecţiuni la motor au fost transportate la Spitalul de Urgenţă Floreasca, la Spitalul Pantelimon şi la Spitalul Bagdasar-Arseni cu ambulanţa de transport victime multiple trimisă din judeţul Ilfov în sprijinul pompierilor buzoieni şi cu o ambulanţă de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Buzău.

Conform sursei citate, alte trei persoane au rămas internate în judeţul Buzău, una la Spitalul Municipal Râmnicu Sărat şi două la Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău.

Martori aflaţi în trafic la momentul producerii accidentului declarau că şoferul microbuzului ar fi oprit pe marginea drumului după ce ar fi sesizat o problemă la motor, iar şoferul autocamionului încărcat cu cherestea nu l-ar fi văzut la timp, autovehiculul de mare tonaj lovind violent maşina cu handbalişti şi târând-o zeci de metri până într-un şanţ de pe DN 2 (E 85), pe sensul dinspre Focşani spre Buzău.

CSU Târgoviște a mai fost implicată în urmă cu trei ani într-un alt accident de circulație, când echipa se întorcea din cantonament. Atunci nu au existat însă victime.

Şoferul autocamionului şi alte două persoane au fost externaţi după ce medicii au decis că viaţa nu le este pusă în pericol. Mai mulţi martori spun că şoferul autocamionului ar fi leşinat pe loc în momentul în care a coborât de la volan şi a realizat dezastrul produs de el.

leave a reply