Transelectrica, azvârlită în datorii de milioane de euro de foști directori privați. Deputatul Radu Popa acuză: ”Cu tupeu și cu nesimțire, ei dau statul în judecată pentru banii pe care nu îi merită”

„Fiecare dintre noi trebuie să plătim pentru niște tipi care nu doar că nu își meritau pozițiile asumate dar nu trebuia să-i pună nimeni, niciodată, în astfel de poziții. Acum, cu tupeu și cu nesimțire, ei dau statul în judecată pentru banii pe care nu îi merită”, transmite deputatul PSD de Dâmbovița, Radu Popa.

Este vorba despre cazul Transelectrica, această companie fiind datoare pentru a doua oară cu o sumă de bani uriașă, după ce Centrul de Arbitraj de la Viena a admis pretențiile lui Jean Valentin Comănescu, fost membru al Consiliului de Supraveghere revocat prin Hotărârea AGA nr. 4/2021.

Pentru că este al doilea caz în ultimul an, deputatul social democrat susține că instituțiile de control ar trebui „să își facă treaba și să trimită dosarul de daune la Parchet, iar cei care au aprobat astfel de contracte de mandat să le plătească din banii lor! De exemplu, aici la Transelectrica, pe un contract cu un privat semnează 14 directori. Paisprezece. Oare pe asumarea acestor hoțomănii de contracte de mandat cam câți or semna precum (C)orbii?”, mai spune deputatul Radu Popa.

Transelectrica trebuie să plătească aproape 840.000 de lei lui Jean-Valentin Comănescu, fost membru al Consiliului de Supraveghere revocat prin Hotararea AGA nr. 4/2021. Anul trecut, Centrul de Arbitraj de la Viena a admis și pretențiile lui Adrian Goicea, căruia Transelectrica trebuie să-i plătească peste 800.000 de lei. Din august anul trecut, și Cătălin Nițu, fost director al companiei, a intentat un proces la Centrul de Arbitraj de la Viena prin care cere daune de 2,24 de milioane de lei (circa 452.000 de euro).

Iar lista nu se oprește la aceste nume.

Pe de altă parte, de anul trecut, și Transelectrica a decis să-i acționeze în justiție pe unii foști membri ai Consiliului de Supraveghere și ai Directoratului companiei, pentru recuperarea unor prejudicii cauzate de aceștia, ca urmare a măsurilor dispuse de Curtea de Conturi în 2020.

leave a reply