Teren de sport multifuncțional, inaugurat la Hulubești. Investiția este realizată prin Programul Județean de Dezvoltare Locală (PJDL), program lansat de CJD pentru dezvoltarea localităților județului.

Ana Maria Popescu 22/09/2022 0
Teren de sport multifuncțional, inaugurat la Hulubești. Investiția este realizată prin Programul Județean de Dezvoltare Locală (PJDL), program lansat de CJD pentru dezvoltarea localităților județului.

La Hulubești, un teren de sport multifuncțional, este de astăzi gata pentru practicarea activităților sportive atât de către copiii și tinerii din instituţiile şcolare din comună, cât și de întreaga comunitate. Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a participat, alături de reprezentanții autorităților locale din comuna Hulubești și din comunele învecinate, la inaugurarea noului teren sintetic de sport și i-a îndemnat deopotrivă pe copiii şi tinerii prezenți la eveniment să fie activi şi să facă mai mult sport, cu atât mai mult cu cât noul teren oferă condiții pentru practicarea unui sport de calitate.

Construit prin Programul Județean de Dezvoltare Locală, Subprogramul „Construcția/ amenajarea/ reabilitarea/ modernizarea/ dotarea bazelor sportive, a terenurilor de sport și a sălilor de sport”, terenul de sport din comuna Hulubești este o investiție în valoare de 499.488,28 lei, din care valoarea finanțării Consiliului Județean Dâmbovița este de 215.016,02 lei, iar suma de 284.472,26 lei – contribuția financiară a Consiliului Local Hulubești.

Spațiul care, de acum înainte, va putea găzdui activități și competiții sportive în condiții de confort și siguranță, a fost gândit ca un loc în care cei ce vor păși să se bucure de joc şi să-şi dezvolte abilităţile fizice.

În lungime de 40 m și lățime de 30 m, terenul este acoperit cu gazon artificial multisport și împrejmuit de un gard din plasă bordurată, înalt de 6 m.

Construcția terenului de sport a fost realizată în vara acestui an.

În cadrul evenimentului, președintele CJD, Corneliu Ștefan, l-a felicitat pe primarul comunei Hulubești, Ion Cursureanu, pentru finalizarea cu succes a investiției și a subliniat importanța Programului Județean de Dezvoltare Locală pentru realizarea de proiecte cu impact local : „Mă bucur să văd că un alt proiect derulat prin Programul Județean de Dezvoltare Locală, program pe care l-am lansat în anul 2020 în premieră în România, a fost finalizat. Prin PJDL, administrația județeană susține 50% din valoarea totală a unui proiect inițiat de o administrație locală. Așa cum am promis dâmbovițenilor, voi face tot posibilul pentru ca toate localitățile județului nostru să se dezvolte unitar. PJDL este cel mai ambițios program județean de dezvoltare locală, pe care îl îndeplinim în cadrul parteneriatului dintre Consiliul Județean Dâmbovița și unitățile administrativ-teritoriale. Îl felicit pe domnul primar și pe toți cei care s-au implicat în derularea acestei investiții. Sper ca, de astăzi, cât mai mulți copii și tineri să vină aici să practice activități sportive.”

Ion Cursureanu, primarul comunei Hulubești: „Inaugurăm această bază sportivă pe care tinerii din comuna noastră și-au dorit-o de foarte mult timp. Acest lucru nu era însă posibil fără ajutorul Consiliului Județean, în special al domnului președinte Corneliu Ștefan, care totdeauna a fost aproape de comuna noastră. Această bază sportivă este construită cu o participație de 50-50%, iar, în curând, se va construi în vecinătate și un părculeț și un loc de joacă pentru copii”

La inaugurare, au fost prezenți și vicepreședinții Luciana Cristea și Antonel Jîjîie, administratorul public, Cristian Avanu, deputatul Carmen Holban, reprezentanții autorităților locale din comuna Hulubești și din comune învecinate, copii și tineri din localitate, dar și părinții acestora, numeroși alți localnici.

Leave A Response »