Târgovișteanca Maria Alexandru, celebrată de municipalitate la împlinirea a 100 de ani

Pe 15 august, Primăria Târgoviște a sărbătorit un altfel de centenar al oraşului. De aceasta data, este vorba de Maria Alexandru, o distinsa doamna ce a împlinit 100 de ani si care a fost primita cu fast de către executivul municipiului, intr-o dubla sarbatoare. aniversara si onomastica.
Alături de aceasta, in Sala Florentina a Primăriei Municipiului Targoviste i-au stat alaturi familia, nepoţii si stranepotii. fiind felicitata de către Ciprian Prisacaru. primarul interimar al Targovistei. Tot acesta i-a inmanat si o diploma de excelenta doamnei Maria Alexandru prin care I se recunoaşte venerabila
“Ne aflam la un eveniment special, de suflet, unde ma bucur sa particip si sa constat cu bucurie cum prietenii si familia, nepoţi, stranepoti sunt alaturi de doamna Alexandru Maria care implineste frumoasa varsta de 100 de ani. Ii doresc multa sanatate. mulţi ani de acum incolo si sa ne revedem la 110 ani. Suntem onoraţi sa avem astfel de targovisteni printre noi si-mi doresc ca din ce in ce mai mulţi sa ajunga la aceasta varsta. pe care sa o celebram impreuna.” a declarat Ciprian Prisacaru.
Alaturi de centenara sărbătorită se afla si Suzana Galiceanu, una dintre nepoatele acesteia pe care am rugat-o sa ne spună cateva cuvinte despre bunica sa
“A avut o viata frumoasa dar si grea in acelaşi timp. mai ales cea din perioada celui de-al II-lea război mondial. Soţul bunicii a fost militar de meserie, au avut trei copii impreuna. doi intre ei 3u murit. Eaiatul cel mic trăieşte. Bunica Maria, are patru nepoţi, patru stranepti. a trecut prin toate momentele grele cu demnitate, moartea copiilor, a soţului, a fraţilor, a ramas singura dintre fraţi. Tot ce stiu eu acum in gospodărie stiu de la ea. totul făcut cu tact. pe vremea aceea a făcut o şcoala de gospodărie si era o gospodina desavarsita. De la cearşafurile apretate cu miros de levantica. pana la o casa impecabila. Dimineaţa se trezea la ora trei. facea mancare. mai dormea puţin si se trezea odata cu noi. Erau deja masa si casa pregătite si ne miram când a putut sa le faca pe toate. Toate conservele pe care le facea. erau minunate, in tot ce facea punea suflet, un suflet foarte curat ce a ajutat-o sa treaca peste toate.”
La mulţi ani. Maria Alexandru!
Preluare oficialmedfia

leave a reply