Târgoviște. Se lucrează intens la reabilitarea și modernizarea străzii Șoseaua Găești. Proiectul are o valoare de aproape 9 milioane lei și este realizat în integralitate cu fonduri de la bugetul local.

Continuă lucrările de reabilitare și modernizare pe strada Șoseaua Găești din municipiul Târgoviște, arteră rutieră foarte circulată, care crea mari bătăi de cap șoferilor și administrației locale în special după trecerea perioadei de iarnă, atunci când apăreau probleme majore la carosabil.

Problemele se vor rezolva însă în acest an, când autoritățile locale vor finaliza acest proiect de reabilitare și modernizare, care are o valoare de aproximativ 9 milioane lei și este realizat în integralitate cu fonduri de la bugetul local.

Deja s-au turnat două straturi de asfalt pe mai bine de jumătate din cele 2 benzi ale sensului de intrare în oraș, și se lucrează concomitent și la asfaltarea trotuarelor, precum și la canalizația subterană care va prelua actualele rețele de utilități supraterane.

Primarul municipiului Târgoviște, Cristian Stan, să asigurări că până cel târziu în această toamnă, problemele de până acum de pe Șoseaua Găești vor fi de domeniul trecutului. Potrivit edilului, stratul de uzură era atât de degradat încât necesita mai tot timpul reparații, primăvara în mod deosebit, cu atât mai mult cu cât, pe artera menționată, în zilele lucrătoare, în fiecare dimineață, intră în Târgoviște peste 3000 de autoturisme.

„Pe Șoseaua Găești din municipiul Târgoviște este în plină desfășurare un proiect de reabilitare și modernizare a acestei artere rutiere, stradă care în fiecare primăvară reprezenta efectiv un coșmar pentru conducătorii auto, dar și pentru administrația publică locală pentru că eram nevoiți de fiecare dată să intervenim pentru a acoperi gropile care se făceau peste iarnă. Este vorba de un proiect de modernizare totală a acestei străzi, un proiect în valoare de aproximativ 9 milioane lei, un proiect care presupune schimbarea stratului de asfalt, de fapt se toarnă trei straturi de asfalt. Totodată se refac trotuarele, se refac parcările, se instalează canalizație pentru rețelele care până acum erau supraterane astfel încât să putem să avem un drum decent și încă o intrare în municipiul Târgoviște care să se comporte foarte bine din punct de vedere al traficului. Discutăm despre o stradă cu o lungime de aproximativ 1,7 kilometri, o stradă foarte circulată. De altfel, pe acest tronson de drum, în fiecare dimineață intră în municipiul Târgoviște, între orele 6:30 și 8:30, aproximativ 3000 de autoturisme. Este o cifră foarte mare, de altfel discutăm despre 12.000 de autoturisme prin câteva puncte importante de intrare în oraș în acest interval 6:30- 8:30. Sper ca în perioada următoare să încurajăm cât mai mult utilizarea mijloacelor de transport în comun pentru că altfel va fi foarte dificil să facem față acestui trafic. De asemenea, parcările din municipiul Târgoviște sunt foarte solicitate, iar în perioada următoare vom avea și un regulament de parcare prin care vom încerca să reglementăm această situație în orașul nostru.

Acest proiect de la Șoseaua Găești nu are legătura nici cu centura, nici cu proiectul european de modernizare a transportului public, care vizează pasajul de la Pavcom, strada Gării, Regele Carol, Bulevardul Independenței și Stancu Ion. Acestea sunt pe fonduri europene, proiectul de pe Șoseaua Găești este pe fonduri de la bugetul local.

Menționez că și Secția Drumuri Naționale lucrează în capătul străzii, la intersecție și în perioada următoare chiar cred că vom scăpa de problemele din trafic din această zonă. Se intră pe 4 benzi pe centură, după finalizarea acestui proiect, undeva în toamna acestui an, scăpăm de probleme, cel puțin de pe această zonă de intrare în oraș”, a declarat primarul municipiului Târgoviște, Cristian Stan.

leave a reply