Târgoviște. Proiectul de reabilitare și modernizare a Șoselei Găești se apropie de sfârșit. A mai rămas de turnat stratul 3 de asfalt și amenajarea a peste 300 de locuri de parcare

Ana Maria Popescu 13/10/2021 0
Târgoviște. Proiectul de reabilitare și modernizare a Șoselei Găești se apropie de sfârșit. A mai rămas de turnat stratul 3 de asfalt și amenajarea a peste 300 de locuri de parcare

Reabilitarea și modernizarea Șoselei Găești din municipiul Târgoviște se apropie de final.

Astăzi, echipa de conducere a Primăriei Târgoviște a mers pe șantierul de pe Șoseaua Găești, unde se execută lucrări de reabilitare a uneia dintre cele mai importante artere rutiere de acces în oraș.

Edilul municipiului Târgoviște, Cristian Stan, a anunțat că lucrările de asfaltare a carosabilului, stratul 3, vor fi finalizate până cel târziu la finalul acestui luni, iar în zonă vor fi amenajate peste 300 de locuri de parcare, dar și o stație de capăt pe proiectul de modernizare a transportului public local. Primarul speră să reușească să convingă cât mai mulți oameni să renunțe la mașina proprie și să utilizeze transportul în comun, mai ales că acum acesta este unul modern și ecologic.

„Șoseaua Găești este principala cale de intrare în oraș a autoturismelor; vorbim de aproximativ 3.000 de autoturisme care intre în Târgoviște, dimineața, între 7:15 – 8:30. Aici, administrația locală derulează un proiect amplu de reabilitare a infrastructurii, care presupune, pe de o parte, refacerea integrală a părții carosabile – 3 straturi de asfalt, deja, au fost turnate 2. De asemenea, refacerea trotuarelor, a spațiului verde, canalizație pentru rețelele de telecomunicații și lucrări de preluare a apelor pluviale.

În această zonă, în perioada următoare vor începe și lucrările de construire a unei stații de capăt pe proiectul de modernizare a transportului public local. Vom avea un nod de preluare a călătorilor în această zonă.

Pe ceea ce înseamnă ultimul strat de asfalt, luna aceasta, până la finalul lunii va fi turnat și ultimul strat de asfalt, stratul 3, și încercăm să realizăm și cât mai multe dintre parcările adiacente străzii cu precizarea că vom avea peste 300 de locuri de parcare în această zonă care vor deservi, pe de o parte unitățile comerciale din zonă, pe de altă parte vor reprezenta și un punct important pe ceea ce înseamnă mobilitatea urbană și transportul public, în sensul că oamenii pot lăsa mașina la marginea orașului și să utilizeze transportul în comun. Sper să reușim să convingem cât mai mulți oameni să renunțe la mașina proprie. Acesta este și un indicator pe care noi trebuie să îl atingem în cadrul proiectului de mobilitate urbană, scăderea noxelor”, a declarat primarul municipiului Târgoviște, Cristian Stan.

 

 

Leave A Response »